Tiger – World Junior Winner 2008

”Tiger” Black Orange’s Limited Edition fick mig att sväva på moln i helgen då vi deltog på Världens strösta hundutställning World Dog Show i Stockholm. Tiger blev ny World Junior Winner 2008 och jag kan fortfarande inte förstå att det är sant!

Tiger blev också den BÄSTA svenskfödda Pomeranian hunden i helgen, vilket känns väldigt stort för mig som uppfödare av Tiger!

Ni kan se en snutt av Tiger och mig på SKKs videoklipp från Söndagens juniorfinal

Tiger blev också kvalificerad för den prestigefyllda hundutställningen Crufts.

I fredags kändes allt detta så långt borta, vi körde de 50 milen upp till Stockholm för att få träffa våra vänner på Winnerpoms från Spanien. Jag hann inte stiga ur bilen utanför Sergel Plaza på Sergelstorg förän jag hörde någon ropa Susann, det var Jose’ på Winnerpoms som precis kommit med en taxi till hotellentre’n. Vi fick ett mycket varmt välkomnande, med kramar, pussar och presenter.

Det blev ett snabbt ombyte av kläder och sedan ut på stan ”the big city” Stockholm med våra små Pomeranian hundar. Vi hann inte gå så många meter för det var ett ständigt myller av människor som ville titta på hundarna så till sist lämnade vi hundarna på rummet och tog oss en fika innan det var dags för att lägga sig.

På lördag morgon körde vi ut till Almare Stäket, jag hade fjärilar eller snarare fåglar i magen så nervös var jag inför den stora Circuitshowen där det var 70 Pomeranians anmälda. Hundar från USA, Canada, Thailand, Ryssland, Danmark, Norge och många många fler länder, för att inte tala om alla kända uppfödare som kommit till Sverige för att titta på utställningen. Nämnas kan våra vänner på kennel Stralight från Thailand. Vidare var Tokie poms från Thailand där, och uppfödare för Chriscendo från Canada. Lite rampfeber hade jag allt för att gå in i ringen den dagen.

Men Tiger skötte sig utmärkt, han var första hund ut och tog genast hem Exellent samt vann sin klass som bästa Juniorhane. Nu återstod att tävla mot bästa juniortik för att få gå vidare till Best In Show junior finalen. Tiger vann tävlan om BIR junior och vi fick gå vidare till BIS finalen.

Lilla MayDay deltog på sin andra officiella utställning och fick priset Exellent (och placerades som nummer 5) av de 14 anmälda juniortikarna. Jättefint gjort!

I slutet av dagen hölls BIS finalerna, det var väldigt hög standard på juniorerna som tävlade i finalen. Tiger blev utplockad som en av 8 bästa i första omgången, till sist var det bara två finalister kvar, Tiger och en Basenji. Spänningen var stor då vi sprang det sista ärevarvet, till min stora glädje valdes Tiger som Best In Show junior!! Känslan var enorm och jag hade svårt att le, tårarna trängde envist fram efter all spänning och den stora glädje jag kände över den enormt fina placeringen.

Med BIS rosetten hängandes vid min midja gick jag stolt in på hotellet och visade upp min lilla Tiger för hotellgästerna. Jag var så glad att jag inte brydde mig om hur det skulle gå på Världsutställningen på söndag, all nervositet för söndagens utställning var borta.

På söndag morgon var det kaos i trafiken ut mot Älvsjömässan, vi tappade till slut bort oss och var tvugna att ”ta en taxi” dvs taxin körde framför våran bil och lotsade ut oss ur centrum av Stockholm:)

Tiger gjorde ännu en kanondag och vann först juniorhanarna! Tiger fick titteln World Junior Winner 2008 och kvalificerades till Crufts. Då det var dags att tävla om BIR junior så visade Tiger ännu en gång fram sina bästa sidor och domare Bo Bengtson valde Tiger till BIR junior på World Winner utställningen, vilket var en enorm känsla för mig som uppfödare och ägare av Tiger. Vi fick därmed fortsätta till eftermiddagens prestigefyllda BIS final.

MayDay ställdes även denna dag i juniorklass, hon fick Exellent och även här ”placerades MayDay som nummer 5, BÄSTA SVENSKFÖDDA juniortik) av de 26 anmälda juniortikarna. Jag är mycket nöjd med ett så jämt resultat på mina hundar på två så stora utställningar av tre olika domare. Jag kan se att mitt avelsarbete håller hög och jämn standard vilket är det som jag strävat efter.

Finalerna hölls sent på eftermiddagen och vi var inte klara förän vid 17.30 tiden, vi som skulle köra de 50 milen hem samma kväll.

I uppsamlingsringen möttes vi av eliten av juniorhundar från hela världen, det var en ära att få stå där tillsammans med alla dessa duktiga uppfödare och handlers, att få visa fram sin egen hund bland dessa vinnare. Finalringens läktare var överfulla och många var de som satt utanför och följde med finalerna på storbildsskärmar. Man fick en känsla av att vara med på ett enormt stort idrottsevenemang.

Vi möttes av enorma strålkastare som bländade oss då vi sprang in på den gulblå finalringen, vars golv var beklädd som den svenska flaggan. Vi svävade fram jag och Tiger, känslan av upprymdhet och lycka blandades samman och jag kände hur tårarna trängde fram där jag gick med min lilla Tiger i Världens största hundutställnings finalring. Det var en oförglömlig känsla, som jag alltid kommer att minnas och bära med mig, en känsla av lycka, spänning, tårar och trötthet. Jag tror att Tiger kände precis likadant, han visste nog att han i den stunden var den vackraste Pomeranian junior i Världen, World Junior Winner 2008!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 svar på Tiger – World Junior Winner 2008

 1. Susanne Zanders skriver:

  Åhhh jag ryser när jag läser……….vilken känsla. Grattis än en gång, hann ju inte gratta dig ordentligt igår. Vilken kille han är den där lilla ”Tigern” han kommer nog att gå väldigt långt. Men som sagt med bra gener och dig som handler kommer ni att gå heeeela vägen. Hoppas att ryggen inte har varit för j*vlig mot dig! Försök att vila dig nu och under tiden suger du på ”vinstkaramellen” för det är du värd. Kramizar till er alla från mig och Africa.

 2. Vivi skriver:

  Tillykke og stort kram til jer alle Tiger, MayDay & dig Susann…. det var flot;o) Hurra for jer!

 3. Johanna skriver:

  Jättemycket grattis till utställningsvinsterna, gud vad roligt att bli World Winner med en egenuppfödd hund!Jag är den Johanna som kom fram och hejade på dig, har en liten pomtjej köpt till sällskap men nu efter besöket på WW är jag otroligt sugen på att testa att ställa ut henne…Tack för en jättebra blogg och massor av pomtips!

 4. Lilja skriver:

  GRATTIS SUSANN! Åhh vad skoj för er och vi är stolta över att ha dig som uppfödare till vår lilla Tindra!

 5. Elisabeth Kytler skriver:

  Jättestort GRATTIS till framgångarna !!!Ha det bra, vi syns väl i Tvååker!

 6. Susann skriver:

  Tusen tack för alla gratulationer här på bloggen, på email, gästboken på hemsidan, på forum och för alla telefonsamtal. Vi är mycket trötta men lyckliga och skall nu ladda inför nästa helg! hoppas vi ses då!Kram Susann

 7. Isabella Olsson skriver:

  Mycket stort GRATTIS Susanne till din enormt lyckade helg i Stockholm med dina underbart fina pommar!! Blev oerhört tagen av din fina berättelse om din helg:)KramarIsabella

 8. Gunilla Månsson skriver:

  Många grattis till segern med Tiger.Den hanen vill vi se mer av.Mvh Gunilla

 9. Titti skriver:

  Åh va roligt! Grattis till dig och grattis till din lilla vinnare!Hälsn. Titti och lilla Loo

 10. Tara skriver:

  Gratulerer så mye til vakre lille Tiger!!!!!!!!=) Så glad for å høre at han vant Susann!! Han er bare så nydelig!=)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.