Tips då du skall semestra med hunden

Att semestra tillsammans med vännen med päls och fyra ben är inte alltid möjligt. Och glada hundvakter står inte alltid på rad när ledigheten hägrar. Då återstår hundpensionat. Hundar av alla raser, från olika platser och bakgrund kommer för att bo på Helenas Hundhotell i Kungsängen utanför Stockholm, ett av alla ställen runt om i landet som tar hand om din hund medan du reser bort i sommar.

Tips när du ska sätta hunden på hundhotell
* Först och främst är det viktigt att kolla att hundhotellets hundaktiviteter och miljö passar dig och din fyrbente kompis. Hur små valpar som tillåts och om de låter löptikar bo där kan också vara något du kan ha nytta av att veta. Vissa hundhotell gör ingen form av pälsvård eller kloklippning, om din hund ska vara på semester länge så kanske det är av vikt.
* För att du ska våga lämna ifrån dig din lurvige vän till hundpensionatet/hotellet bör du kolla att de är godkända av både den kommunala hälsovårdsnämnden och av Svenska Kennelklubbens konsulenter.
* De flesta hundhem kräver någon sorts vaccination, ofta är det minst vaccination mot parvoviruset, men det kan också finnas krav på att hunden är skyddad mot valpsjuka, kennelhosta och HCC (hepatit). Vissa hundpensionat kräver vaccination i enlighet med Svenska Kennelklubbens utställningsregler.
* Kolla upp vilka försäkringskrav hundhotellet har. Ofta handlar det minst om veterinärvårdsförsäkring, men de kan också kräva ansvarsförsäkring. Vad täcker hundhotellets egna försäkring?
* Var ute i god tid! Många hundhem har stamgäster som är inbokade varje år, och i semestertider kan det vara svårt att hitta plats med kort varsel, skriver bt.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.