Inför körkort för att få köpa rottweiler

Enligt rottweiler-entusiasten John Haxholm är en korrekt fostrad rottweiler den bästa hund man kan ha. – Men uppfostrar man den fel kan den bli ett monster. Därför vill jag införa körkort för att få köpa en rottweiler, säger han.


En rottweiler som inte uppfostras rätt kan bita ihjäl en fullvuxen människa, enligt John Haxholm. Den som planerar köpa en rottweiler bör därför tänka igenom om man har tillräckligt med tid att lägga på sin nyfunna vän.

 – Rottweilern är en arbetande hund som gillar att vara ute. Man ska fråga sig om man har den tiden. Det är inget för 20-åringar som vill ha en häftig hund, säger John till Folkbladet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Inför körkort för att få köpa rottweiler

 1. Hannah skriver:

  Hmm…det är lite överdrivet att man bara ska ha körkort för den rasen. Oftast är småhundar elakare.Själv har jag haft allt ifrån rottisar till yorkshirterrier. Alla hundrarna har varit lika snälla.

 2. Hannah skriver:

  Det kanske borde tilläggas att jag är under 25 år.

 3. Ulrika skriver:

  Varför bara för Rottisar?

 4. izzy skriver:

  vi har ingen körkort och ingen bil heller men våran rottis tjej är lik aglad för det, vi har samma konpisar man kan bussa av sig med och för metal stimulans behöver man bara en strumpa en en gräs plät så det är så =)

 5. cilla skriver:

  Vi har nu vår andra Rottweiler, utan körkort.. Det är inte hunden utan människan som skapar sinnet. Korkat, du kan få en pudel lika agressiv att den inte har samma effekt som en Rottweiler handlar om storleken, men hela resonemanget känns korkat. Våra hundar har varit helt underbara. Mot barn, andra hundar mm!

 6. tina skriver:

  Jag har en rottis. Och han är världens goaste hund även fast jag inte haft något körkort på de.

 7. Victor skriver:

  Har ingen större hund erfarenhet förutom en moster som har hund (lab). Har funderat på en labrador men även på en rottis just för att dom har vaktsinne, schäfer skulle ju också vara något men dom är något busigare har jag hört. Inget tvång på hundkörkort men skulle vara bra om skk startade ”grund kurs för småhundar, grund kurs för hundar med vaktsinne, kamphundar, jormalastora, och kankse även för några raser som sticker ut ur mängden på ett sätt som kan påverka jobbet med uppfostran”

 8. Mimmi skriver:

  Jag har blivit anfallen av en galen rottis, aldrig av en galen yorkie. Vet inte om jag skulle märka en attack av en yorkie 😉
  Det är skillnad på hundar och hundar. Rottisägaren har ett stort ansvar för den hunden kan göra stor skada och är relativt lätt att få igång.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.