20 hundar avlivades hos exteriördomare

Foto: Raine Lehtoranta, Aamulehti


20 hundar avlivades förra veckan i Ylöjärvi Finland på en Kennel vars ägare har fungerat som domare på hundutställningar.

Kennelägaren är nu misstänkt för djurplågeri skriver Iltalehti.
Veterinären var tvungen att avliva 20 av kennelns hundar som var i mycket dålig kondition. Det var endast ett fåtal hundar som kunde räddas med livet i behåll, de övriga var i så dålig kondition att de avlivades. Den aktuella Kenneln finns i Ylöjärvi i Viljakkala i Finland.

Förhållanden på kenneln var mycket dåliga, hundarna hade inget vatten att dricka, som mat hade kennelägaren slängt in avfall från ett slakteri, berättar kommissarie Pasi Kaikkonen för Aamulehti vid en intervju.

Polisen fick i förra veckan vetskapen om djurens dåliga förhållanden, polisen har sedan undersökt kenneln och dess ägor i två dagar.

På Kenneln finns det flera människor som har ansvar för djuren, dessa är nu samtliga  misstänkta för djurplågeri.

Enligt polisen är alla människor friska och skulle varit kapabla att ta hand om djuren. Man misstänker att kennelägarna helt enkelt har struntat i hundarna. Kennelägarna har enligt uppgift fungerat som domare på hundutställningar.

På gården fanns också andra djur. Förutom hundarna så fanns det 10 ponnyer som var i dålig kondition men de ansågs vara i så bra hull att de kunde räddas till livet.

Kennelägaren fick 5 års djurförbud.


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på 20 hundar avlivades hos exteriördomare

  1. Emma skriver:

    Vilken idiot. Han/hon borde få djurförbud i resten av sitt liv. Slaktavfall till mat tycker jag dock inte måste vara dåligt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.