Tre hundar dog ombord på Finlandsfärjan på väg till Världsutställningen

Tre hundar dog i familjens bil ombord på Finlandsfärjan, påväg till Världsutställningen i Stockholm förra fredagen.

Hundarna befann sig i familjens bil på bildäck ombord på Finnlines färja då hundägarna halvvägs till Stockholm från Nådendal upptäckte tragedin, att alla tre hundarna låg döda i bilen.

Familjen och de tre hundarna var påväg till Världsutställningen i Stockholm då tragedin inträffade.

Enligt Finnlines koncerners transportchef Herrick Sundman placeras bilar med djur på fatygets övredäck, men familjen hade trots det ombetts parkera på nedre däck. Vilket troligtvis var orsaken till att hundarna dog pga värmen i bilen.

Djuren skall enligt fartygets regler förvaras i bilen under hela resan. Ägarna har bara möjlighet att besöka djuren en enda gång under den 8 timmar långa resan.

Bilens fönster var lämnade öppna, jag vet inte vad vi hade kunnat gjort på annat sätt säger hundägaren till Iltalehti.  Vi har en stor skåpbil som vi vädrade ordentligt innan avfärd. Hundarna hade madrasser att ligga på och tillgång till friskt vatten.

Familjens far gjorde det tragiska fyndet vid niotiden på kvällen då han skulle titta till hundarna. Dödsorsaken är ännu inte fastslagen.

Rederiet har inte hör av sig eller bett om ursäkt till den drabbade familjen.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tre hundar dog ombord på Finlandsfärjan på väg till Världsutställningen

 1. Emma skriver:

  Men vid det här laget vet väl varje människa att det blir så fruktansvärt hett i bilar när de är stillasående att det är som att lämna hundarna i en ugn. Tragiskt och oansvarigt av alla inblandade.

 2. Cecilia skriver:

  Gud, vad hemskt. Jobbigt att höra vad som händer med alla hundar som får sitta i varma bilar!! USCH

 3. Michis skriver:

  Jag kan inte säga att det är oansvarigt av ägarna – de har ju följt vad rederiets regler säger, hur skulle de ha kommit iväg annars?Jag tycker det är Finnlines fulla ansvar och fel!

 4. Gunn skriver:

  Jag åker mellan Stockholm och Åbo flera gånger per år (med hund) och skulle aldrig komma på tanken att åka med en godstransportfärja.”Hur skulle dom ha kommit iväg annars??”Genom att åka någon av de vanliga personfärjorna (Viking eller Silja)Det är klart – det kostar minst det dubbla, kanske tom det tredubbla – men ibland får komfort gå före pengarna….!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.