Vad är Osteopati

Vad är osteopati?

En osteopatisk behandling går ut på att återetablera strukturell balans i kroppen.
Kroppen ses som en helhet och har en naturlig kapacitet att balansera och läka sig själv.
Behandlingsbara problem är smärtor i nacke, rygg, muskulatur och skelett samt yrsel, andningsbesvär, huvudvärk, cirkulationsproblem, stress m.m.

Osteopati är den ursprungliga formen av modern manuell medicin. Manuell står för att händerna är behandlarens yttersta redskap för diagnostik och behandling. Den vanligaste indikationen för osteopatisk behandling är problem med rörelseapparaten så som rygg- och nacksmärtor, både i akut fas och vid mer långvariga problem. En behandling pågår i ca 30 minuter och är ytterst specifik för varje individ.

Hur kan osteopati hjälpa din hund?

Några av dom vanligaste orsakerna som hundägare söker för är hälta, rygg-, muskel- eller ledproblem samt beetendeförändring (smärtutlöst). Muskelbristningar är en annan orsak, framförallt är det vanligt hos tävlandehundar t.ex. skydd, agility och kapplöpning.

Behandlingen inleds med samtal om hundens hälsotillstånd och anledningen till besöket. Därefter sker flexibiliteskontroll av leder och muskulära problem t.ex. spänningar inflamationer och muskelbristningar. Därefter sätts passande behandling in. Vi behandlar hunden med massage, strech, mjukdelsterapi samt laser.

Läs mera om osteopati på Hälsa & Helhet

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.