Diagnosen Alopecia X – så mår Pomernian tiken idag


 
 Jag har tidigare berättat om 4 åriga Pomeranian tiken i USA, Lilly som insjuknat i Alopecia X. Lilly har, efter 2.5 veckor på oralt melatonin fått en 8mg melatoninimplantat som ska sitta där i 5-6 månader och release medical grade continuous melatonin. Lilly har igår varit hos hunddermatologen och han sa att efter 60 dagar med melatoninimplantatet så kan man se att nya hår har börjat växa på henne! Helt otroligt!

 
Hunddermatologen sa att det går jättelångsamt med just Pomeranian hundar. Det kan ta ett helt år innan man får goda resultat…och inget är garanterat, dvs man vet inte om det kommer tillbaka exakt lika mycket päls som innan. Men han tyckte att det var ett väldigt snabbt resultat på Lilly, bara 60 dagar på implantatet och redan ny hårväxt.
 
Rebecca som äger Lilly har märkt att Lilly inte tappat mera hår under den senaste månaden…men att det är just nu som de har sett att hon börjar få lite, lite mera fjun på just bringan. Och doktorn sa att han såg nya fjun i nacken också. Fantastiskt! Rebecca är jätteglad över att Lilly reagerar så fint på implantatet!!!!
 
Lilly kommer antagligen att få ett sådant implantat var 5e månad och hon kommer att vara tvungen att vara på implantatet resten av livet. Det blir mer eller mindre som en ”vaccinering.” Men det är ju ingenting om man jämför med kemiska läkemedel som verkligen kan ha bieffekter. Lilly har inga som helst biverkningar av implantatet – hon är inte sömnig, inte letargisk utan lika hoppig och glad som vanligt. Och dessutom är melatonin en jättebra antioxidant, så hon kommer nog att leva längre just pga hon får det tillskottet. Hon får också linfröolja och molekyldistillerad fiskolja i maten, så hon har ordentligt med bra fettsyror i kroppen.

Vi följer med hur det går för Rebecca och Lilly, jag bloggar live om hennes sjukdomsförlopp.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.