Spring aldrig ifrån en anfallande hund

I första hand skall en hund ha motion, sedan uppfostran och till sist ömhet och kärlek, just i den ordningen då kommer du att lyckas bäst  med att uppfostra din hund.
Spring aldrig ifrån en anfallande hund, det eggar bara hunden att jaga dig.

Polisens hundexpert tipsar om hur du gör om en hund anfaller, se videon.

Det är många hundägare som glömmer bort att ge hunden den motion den behöver, man börjar helt enkelt i omvänd ordning. I första hand ger man hunden kärlek och ömhet och då är det lätt att man misslyckas och att en hund som har jaktinstinkt börjar ge sig på människor även om den annars inte skulle vara elak i gund och botten.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Spring aldrig ifrån en anfallande hund

  1. Miss Borderline skriver:

    Hm, håller inte riktigt med där faktiskt. Först ska hunden ha uppfostran.Att jag sätter det först är därför att det ska man börja med så fort man fått hem sin valp (innan dess är det mamman/tiken som stått för det) och en valp ska ju inte direkt motioneras. Sen när hunden är vuxen så kanske man kan säga motion först för då ska ju så att säga uppfostran redan finnas där, men som hundägare har man ju till uppgift att se till att det upprätthålls….så delad första plats sen då kanske :)Ja när man ser på Cesar Millans program blir man ju mörkrädd, i USA verkar man helt kommit ifrån att gå ut och promenera och aktivera sina hundar :(Och är vi på väg att få det så här oxå, framförallt då ang ”kamphundar” och småhundar?!”Kamphundar” som ägs av personer som egentligen inte har ett hundintresse utan bara vill ha en tuff hund som ”vapen”:(Och småhundar som behandlas som handväskor:(Det är det jag gillar så med din blogg att du tar upp hur viktigt det är med motion och träning och att behandla även en liten ras som det den är, nämligen en HUND med en hunds alla behov!!Det där med att inte springa, det gäller väl egentligen alla rovdjur…..om man tex möter björn, varg, vildsvin etc…..samtidigt som det säkert är jättesvårt att stå emot impulsen att fly.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.