Fyra dödsfall efter överfall av hundar

Fyra dödsfall och många skadade. I Finland har enligt uppgift fyra personer bitits ihjäl av hundar under årens lopp och många människor har blivit bitna med svår skador som följd.

<!–

<! – – xml:linkstosubheadlines Tässä jutussa myös:
# # d a t a # # – – >

–>

Staffordshirenbullterrieri anföll en bebis

År 1994 dog en två veckor gammal sovande bebis i Esbo, då familjens staffordshirebullterrier angrep bebisen. 

En blandras med husky och annan ras bet en 2 åring till döds

Samma år dog en 2 årig liten pojke i Rovaniemi då han av misstag hade tagit sig in till grannens hundgård där det fanns en hund av blandning mellan husky och annan ras. Hunden rev och bet pojken så illa att han dog. 

Bullmastiff bet av halspulsådern

År 2001 dog en 22 årig kvinna som rastade en storvuxen bullmastiff i Tammerfors, hunden bet av kvinnans halspulsåder. Hunden ägdes av kvinnans pojkvän.

Rottweiler dödade en pojke

En 10-årig pojke från Elimäki dog i marsmånad i år då familjens rottweilerhane överföll honom.  Pojken dog hemma på familjens gård av skadorna som han ådrog sig vid överfallet.

Dobermann rev kvinnas öra

I maj år 2006 råkade en kvinna från Tammerfors utför ett överfall av en dobermann då hon rastade sin hund av mindre ras. Dobermannen anföll den mindre hunden och kvinnan blev biten då hon försökte skydda sin egen hund. Kvinnan skadades svårt i sitt ena öra. 

Schäfer bet en 11 åring

I år i mars blev en 11 årig flicka överfallen av en schäfer då hon tillsammans med sin bror promenerade hem från busshållplatsen. Flickan fick ett djupt sår i ryggen efter hundens tänder.

Kvinna blev anfallen av grannens hund

En kvinna bosatt i Hyvinge fick ifjol i augusti uppleva några skräckens minuter då hon blev överfallen av grannens hund. Kvinnan var påväg hem från jobbet då hunden gick till anfall, hunden bet kvinnan i huvudet, nacken och i foten.

En hund av blandras överföll en flicka på moped

I juli i år överfölls en flicka från Hattula, då hon var påväg till jobbet på sin moped.  En lös springande hund av blandras överföll flickan och hon skadades svårt i ena benet. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Fyra dödsfall efter överfall av hundar

  1. Livsturisten skriver:

    Oj, vilken koll du har! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.