Polis sköt ihjäl Pitbull

 Bara på några veckor har polisen i Sverige skjutit ihjäl minst tre aggressiva hundar, vi har nu börjat se följden av den nya lag som trädde i kraft vid årsskiftet. Där polisen fick större befogenheter vad gäller omhändertagande av aggressiva hundar.

Pitbullterriern hade länge uppträtt hotfullt. I går sköt en polisman ihjäl den med tre skott. ”Nödvärn”, säger Linköpingspolisen. Men ägarna är kritiska till polisens agerande.


Det var vid åttatiden i går morse som pitbullterriern sprang omkring ensam utan koppel i Skäggetorp i Linköping. En granne ringde polisen sedan hon varit tvungen att fly från hunden ute på gården, skriver Aftonbladet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

26 svar på Polis sköt ihjäl Pitbull

 1. Janne skriver:

  De skulle skjutit husse och matte också för att de lät hunden springa lös. Tur att inga barn kom ivägen för hunden…

 2. isolaslice skriver:

  nu får ni sluta snälla!jag har en staffe tik och hon är den snällaste hunden man kan träffa.kamphundar föddes upp för att kampa med ANDRA hundar inte människor. det fanns inte. att bita en människa kom inte på tal. hur tror ni då folk kampade med dem?hur tror ni människan kan komma in och säga stop och bryta?för kamphundar är människan allt, precis som andra hundar.i dagens KAMPHUNDAR som ni alla reflekterar dme till finns så lite kamp i deras blod att det är löjligt.sluta dra dem hundarna under en kant.sitt där med era golden(dem bästa hundarna i världen visst?) vet ni alla om att dem flesta bitna människorna kommer från golden? ni kanske borde ta reda på mer.alltid när jag är ute och går rygagr alla tillbaka, fast min hund ler och viftar på svansen!! ahr ALDRIG träffat en dålig kamphund bara en hund som gör allt för att sin ägare inte ska slå den på öppna gatan, för att den personen är hundens allt, och inte vill göra den besviken.sluta säg att dessa hundar ska få avlivas och att det är OKI att dem skjuts ner hur som helst, det är mina och många andra människors älsklingar ni pratar om. precis som era pudlar och chihuahuaer så är dessa hundar våra älsklinagr. dem sover i våra sängar viftar på svansen när vi kommer hem.Förstå att det LADRIG är hunden, du kan inte föda upp en kamphund i dagens läge som växer upp och vill döda allt! det är människorna bakom som ser dessa underbara hundar som något coolt. ge bara upp…

 3. Senor skriver:

  Dränk tikens valpar också, det finns inget behov av aggresiva raser.

 4. femsex skriver:

  Det finns hur många hundraser som helst att välja på. Pitbull har inga särskilda goda egenskaper som gör att man väljer rasen av den anledningen. Det finns alltid någon ras som lämpar sig bättre som sällskapshund även om man föredrar stora starka hundar. Små hundar är ettrigare men deras eventuella bett ger knappt märken. Hur det går när en pitbull blir aggresiv förstår man väl. Nej, de som väljer att hålla sig med pitbull bland andra människor gör det av en enda anledning: att provocera och skrämma omgivningen. Förbjud rasen!

 5. Juni skriver:

  Helt rätt av Polisen att skjuta.Det faktum att ägarna är kriminella (lufsar omkring i Kriminalvårdens byxor i reportage i Corren).Dom har avlat på en tik som inte ens är ett år (enligt dom själva). Dom röker inne bland valparna.och att hunden har varit aggressiv mot polis och boende i området tidigare gör att jag undrar varför polisen inte omhändertog valparna.

 6. Maria skriver:

  Inte igen!Sluta kritisera polisen som bara värnar om vår säkerhet. Hade de INTE skjutit ihjäl hundeländet så hade de fått kritik för det. Och att man (som i inlägg ovan) har mage att försvara pitbull”hundarna” är för mig overkligt att man kan. Kanske för att man själv aldirg (som tur är) har blivit drabbad. Det finns en anledning till varför polisen i Amerika beslagtar dessa pitbulls och avlivar dem. Dessutom får ägarna betala böter för att de har essa så kallade hundar. LDRIG att jag tillåter mina barn att hälsa på dessa bestar ävenom husse eller matte bedyrar att de är SSÅÅ snälla.Nej, dessa har INGET existensberätigande så SLUTA upp att kritisera polisen som bara för sitt jobb för din och min säkerhet, så vi skall kunna gå trygga på gatorna och så våra barn vågar gå hem till sina kamrater utan att vara rädda i alla fall för dessa bestar.DET FINNS INGET EXISTENSBERÄTTIGANDE FÖR DESSA BESTAR, så sluta upp med att försvara dem, det är bara löjligt.

 7. Jonas skriver:

  Varför återger du bara vad som står att läsa i artikeln? Vi kan läsa artikeln själva. Ditt blogginlägg tillför ju inget nytt. Ett helt meningslöst blogginlägg.

  • Susann skriver:

   Hej Jonas,Min blogg tar upp vad som skrivs i media om just hund, därav namnet Dog News. Några kommentarer lägger jag till och ibland lämnar jag artikeln som den är. Ibland skriver jag egna artiklar om hund. Hoppas du fick svar på din fråga. Susann

 8. Rosa skriver:

  Den har varit lös förut och grannarna är rädda. Ska grannar behöva vara rädda? Är det gransämja? Har själv blivit utsatt för en pittbull som aldrig gjort något förut, som ägaren sa. Innan hade den anfallit en tvååring. Där jag bor vill jag kunna känna mig trygg. Vill inte heller se barn bli anfallna eller dödade. Jag skulle skämmas om jag var de här hundägarna som inte respekterar sina grannar. Då får de flytta till en enslig stuga där de inte behöver bry sig och där hundarna, om de får behovet, kan anfalla dem i stället. Vad hade hänt om en liten hund stod på en tomt?

 9. Rosa skriver:

  Ett tillägg: märkligt att sådana kommentarer som isolaslice ger alltid är anonyma. Mycket seriöst precis som hundägarna som inte förstår vad det är de har i sina ägor.

 10. Conny skriver:

  År det inte på tiden att man inför licenspå hundar.Det år alldeles för många hundar som far illa av en eller annan anledning.

 11. Alexandra skriver:

  Det var ingen pitbull, det var en Amstaff…

  • Susann skriver:

   Hej Alexandra,Vet du var det står att läsa att det var en Amstaff och ingen Pitbull? Susann

 12. Susann skriver:

  Varför skriver de personer som ”stöttar” pitbull rasen oftast anonyma kommentarer?

 13. virknålen skriver:

  det intressanta är väl att när tidningarna skriver ”Kamphund” så tror var och varannan att det är amstaff eller pitbull som det handlar om, och inte om vad hunden i sig gör eller har blivit utsatt för… själv kan jag tänka mig att både ha amstaff och pitbull, bara för att de är trevliga raser, man får bara ha i åtanke att uppfödaren kan visa upp en bra stamtavla osv. är själv van hundägare, har haft allt från vall, jakt till fågelhundar… är också uppväxt med hund, och familjens nuvarande hund är bästa kompis med både en amstaff och en pitbull, no problems där precis… allt handlar om ägaren, anser jag. och välkomnar ett hundförarbevis eller körkort för hund, kanske för att jag inte har nått att dölja med min intuision med att ha hund.

 14. Emma skriver:

  Helt rätt!! Fattas annat! Ägarna borde ha åtalas och fått djurförbud. Alla dessa kampraser borde förbjudas. Och till dig med en amstaff-menar du att det är ok att dessa bestar biter ihjäl andra hundar-du menar att de ”bara” kampar mot andra hundar. Jag har hund, den får inte komma i närheten av dessa fula monster till hundar. Och deras ägare är vidriga.

 15. Polis skriver:

  Tror inte polisen skulle skjuta en hund om det inte var risk för annan.

  • Susann skriver:

   Jag håller med signaturen Polis i detta inlägg.Det finns ingen orsak för en polis att skujta en ofarlig hund.

 16. Barbro skriver:

  Susann, det står faktiskt i artikeln att hunden var en amstaff.Men det är ju egentligen helt oväsentligt här. Hunden var aggressiv vid tillfället och hade ofta sprungit lös och skrämt folk (och andra hundar?). Det kunde lika väl ha varit vilken annan ras som helst – med den bakgrunden anser jag ändå att polisen gjorde rätt.Jag är också livrädd för att möta kamphundar på gatan när jag är ute med mina beaglar, men det beror mer på ägarna. Det verkar vara en särskild sorts personer som attraheras av dessa raser… tyvärr!

 17. Susann skriver:

  I Aftonbladets undersökning där det frågades om vissa hundraser bör förbjudas har 77,5% svarat JA. Totalt har 33820 personer röstat

 18. Mia skriver:

  Det är inte hunden i sig det är fel på. Den har fel matte & husse som gör dom vad dom blir till.

 19. nicklas eriksson skriver:

  Men tack, Emma! Åter en nyanserad och balanserad kommentar från en annan hundägare. Min staff är allt annat än ful, gamla tanter blir helt tossiga och ska kela med henne när vi kommer och jag är inte särskilt ful.

 20. Sanna skriver:

  Hej allihopa!Alla ni som skriver att ni aldrig skulle vilja hälsa på en ”kamphund”, vill bara fråga, Har ni träffat nån?Och nej det är inte bara en sorts människor som lockas av dessa raser, även om tyvärr så är det många rötägg som skaffar dem,Jag är en helt normal tjej som är 27 år och har en pitbull mix, Han är jättesnäll även om ni inte vill tro det,Men tro det eller ej det finns dem som bryr sig om dessa raser och tar bra hand om sina hundar, Om dem som aldrig träffat en pitbull el amstaff el liknande drar slutsatser om dem så kanske ni skulle ändra er om ni träffade en som är en snäll och normal hund.Förbjud inte raserna förbjud ägarna!!!!!

 21. Therese skriver:

  För det första så vet man inte riktigt vad som hänt med denna amstaff, ägarna hade tagit valpar på en ung hund som sj var valp, vilket jag anser att det är helt fel!amstaff är en kanon ras, men man ska veta vad man har i kopplet, oavsett ras, det är inte hundarnas fel, det är ofta fel ägare och dålig avel, dvs blandraser …jag har sj en amstaffmix på 6 år, som jag jobbar och tränar med, inte haft något , problem med, jag tar mitt hundägaransvar, jag har min hund kopplad, under uppsikt! sen har jag även haft en pitbullmix, nu får jag hem en renrasig amstaff …mer koll på ägare, alla ska inte ha hund, och det gäller oavsett hundras, finns många oansvariga hundägare som har sina hundar lösa och låter dom springa fram till våra, och då menar jag folk med småhundar eller anliga raser, vad ger som ”mer rätt” … det är samma ansvar som gäller, men när små hundar sprnger frma och är agg. och vill bråka så är det inte många som höjer på ögonbrynen tyvärr!om alla tog sitt ansvar så skulle allt se mycket bättre ut!jag är iaf en hundägare som tar mitt ansvar och min hund är det bästa jag har, men o detta fall så är det min sk kamphund som blivit påflugen och även biten av andra hundar, ej av kamphundsras, för ägarna har haft sina lös eller ej under uppsikt på gården osvmen om min hund försvarat sig så tror jag säkert vem allt prat riktat in sig pånästan alla drar alla hundar av kamphundsras under en kam, har ni någonsin träffat en bra ägare? men renrasig hund? som jobbar med sin hund, ni är välkommen att få träffa oss, mig och min blandras!jag älskar allt som har med amstaff att göra och jag tänker inte byta ras pga andras okunskap och dålig blandras avel!

 22. Annalena skriver:

  Sådana här inlägg är rent pinsamma enligt min mening.. ”Det finns hur många hundraser som helst att välja på. Pitbull har inga särskilda goda egenskaper som gör att man väljer rasen av den anledningen. Det finns alltid någon ras som lämpar sig bättre som sällskapshund även om man föredrar stora starka hundar. Små hundar är ettrigare men deras eventuella bett ger knappt märken. Hur det går när en pitbull blir aggresiv förstår man väl. Nej, de som väljer att hålla sig med pitbull bland andra människor gör det av en enda anledning: att provocera och skrämma omgivningen. Förbjud rasen!”Det syns rätt tydligt att personen som skrev inlägget inte har ett hum om vad denne skriver om. LÄSER MAN PÅ om Pitbull, som inte ens är aktuell i detta samanhanget iofs så kan man förstå varför folk skaffar dessa typer av hundar. Små hundar är ettrigare, men deras bett ger knappt märken? är det någon form av ursäkt? Att uppfostra sin hund är ett måste, det är ingen ursäkt att hunden är liten. Ofta blir jag i mitt bostadsområde påsprungen av små ettriga hundar som gläffser och naffsar mot mig och mina hundar.. Men det är tydligen helt accepterat för att de är små hundar? Nu har inte jag någon pitbull..( För ni pitbull-kunniga folk är väl medvetna om att det endast finns runt 500 renrasiga APBT i Sverige?) Men jag har två hundar av större raser. Det spelar ingen roll.. Man har sina hundar i koppel och uppfostrar de ordentligt, det finns inga jävla undantag bara för att man kan stoppa sin hund i handväskan. Vi hundägare delar alla samma ansvar. Det handlar om respekt. Det stora problemet sitter i den okontrollerade blandrasaveln på dessa utsatta raser.. Fel folk kommer över en blandrashund och parar den vid första löpet, valparna säljs till kreti och pleti och sedan är karusellen igång. Man är inte noga med om hunden man parar är bra i hälsan etc. utan den stora anledningen till dessa parningar är PENGAR, sedan strutar man fullständigt i vad man sitter och säljer på blocket och hur de hundar man säljer kommer ha det i framtiden. Att pitbull skulle vara en vaktig, farlig, rabiat hund i ”generna” är inte sant. Det är en mycket förarvek hund som är mycket lojal sin herre.. Därav kan fel människa plocka fram negativa egenskaper hos hunden. Precis som man kan hos de allra flesta individer i hundvärlden oavsett ras. De som skaffar sig en ”pitbull” och tror de fått en tuff och grym hund har således inte heller läst på om hundrasen/raserna. Det finns betydligt tuffare och vaktigare raser än pitbull, amstaff, staff etc. Hundarser jag skulle ha mer respekt för. Alltså, problemet sitter oftast i andra änden av kopplet.. Okunskap är farligt, både hos ägare och allmänhen.Personligen hälsar jag hellre på en sk kamphund än en tax, golden, papillon etc.Ska vi börja förbjuda raser i Sverige, då kan vi lika gärna förbjuda hunden öht, för precis vilken hund som hellst kan bli farlig i fel händer. Tack för mig. Annalena

 23. Jutte skriver:

  Tycker rubriken ”Polis sköt ihjäl Pitbull” är ganska osmaklig lögn, då det inte rör sig om någon sådan, det har inte ens varit på tal, förstår liksom inte hur man kan lyckas vrida till det, från en skk reggad ras till en pitbull som är reggad i en konkurerande organisation.Samma som nämnts händelsen nyligen i dalarna, det var en blandras av 2 olika skk raser har det konstaterats Amstaff X Rottweiler.jag Förstår liksom inte hur man lyckas få det till att det skulle vara en av de 3-500 pitbulls som finns i sverige när det endast har varit tal om andra raser.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.