Ett tiotal hundar vanvårdades

Jag blir så förbannad på människor som missköter sina djur, att få ha ansvar för djur skall ses som ett privilegium tycker jag. Ett djur är en oskyldig liten varelse som inte kan skydda sig mot det ”rovdjur” som en del människor är. Hunden sägs vara människans bästa vän, då förtjänar den att behandlas som en vän, tyvärr förstår inte alla hundägare detta. Eller vad kan det bero på att allt flera hundägare missköter sina hundar?

Två hundägare i Nyköpings kommun riskerar åtal för vanvård av ett tiotal hundar. Smutsiga, illaluktande hundar med långa klor upptäcktes när två djurskyddsinspektörer gjorde en oanmäld kontroll.

Den omfattande vanvården av hundarna upptäcktes sedan miljökontoret hos Nyköpings kommun fått in en anonym anmälan mot hundägarna. Samma dag som den anonyma anmälan gjordes åkte två djurskyddsinspektörer och en representant från Svenska kennelklubben ut till den aktuella fastigheten.
Där fann man bland annat fyra hundar som förvarades i en ladugård. I rapporten från inspektionen beskrivs hundarna som mycket smutsiga och illaluktande. De flesta av dem hade mycket långa klor och tandsten, skriver Södermanlands nyheter

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ett tiotal hundar vanvårdades

  1. Marina skriver:

    Jag blir så arg på alla som vanvårdar sina hundar. Har själv tagit hand om flera omplaceringshundar den senaste var en jack russelhane som hette Konrad. Tyvärr fick vi inte ha denna underbara hane merän fyra lyckliga år med mycket kärlek och ömhet. Han hade suttit i ett rum stort som en toalett i fyra år innan vi fick honom. Det visade sig vara en toppenhund som en lånade till avel och det blev helt underbara valpar. Tog själv en hanvalp som heter Fingal.Tar man sig ansvaret att ha hund så är man skyldig att ge hunden ett bra liv. Men mycket kärlek och ömhet. För hunden har inte bett att få komma till oss utan vi har valt hunden. Detta är min ledstjärna här i livet och alla mina hundar har haft ett underbart liv. För en hund är ens bästa vän snackr aldrig skit om er,möter en alltid med blöta hundpussar och viftande svans. Bra att du skriver om så här angelägna ärenden.Stolt matte till Fingal Ohlsson!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.