Så var grannens bitska pudel lös igen

Som tur var så hörde jag på avstånd att grannens pudel var ute i deras trädgård, jag hann precis lyfta upp mina hundar i famnen innan pudeln stormade över deras ”staket” och rusade vilt skällande fram till oss.

Jag vet inte hur många gånger det har hänt nu, att vi blivit överfallna av pudeln, jag har försökt prata med grannen men inget hjälper.
Det är fara för hundens liv att den kan hoppa ur sin rastgård och komma ut på gatan, där den kan bli överkörd av en bil. Eller som vi har upplevt bliva anfallna av den. Trots att det ”bara” är en pudel så kan den lämna nog så djupa tandmärken efter sina sylvassa tänder. Idag kom ägaren springandes med en tidning i högsta hugg, jagandes efter pudeln. Hon skrek hit till pudeln och viftade med tidningen, men vilken signal ger det till hunden om hon kallar på den på sammagång som hon viftar med tidningen? Jag hann gå halva kvarteret med hunden skällande i hälarna innan grannen lyckades fånga in sin hund. Hon skulle inte borde få ha någon hund alls då hon utsätter den för fara genom att inte ha en säker rastgård.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.