Grannens pudel fortsätter att hoppa ur sin rastgård

Har precis kommit hem efter en promenad med hundarna, återigen har vi ”träffat på” grannens bitska pudel, tyvärr. Jag hann som igår ”plocka” upp mina egna hundar i famnen precis innan pudeln var framme hos oss och började skällande hoppa upp nafsande efter mina hundars svansar som hängde ned.

Idag var det sonen i familjen som kom springade för att hämta pudeln, men som så många gånger tidigare så brydde sig inte hunden om ägarens kommando, han fortsatte efter oss skällande och hoppande. Han nafsade och bet efter mitt ben men lyckades inte bita mig som tur var. Då pudelägaren äntligen hann upp sin hund fick jag veta att felet till varför pudeln hoppar över staketet fortfarande är mitt. Jag borde enligt dem låta pudeln hälsa på mina hundar. Varför? Jag vill inte att mina hundar hälsar på andra hundar speciellt inte på hundar som jag inte litar på. Måste jag det? Är det inte pudelägarens skyldighet att se till så att pudeln har en säker rastgård så att den inte utsätts för fara för sitt eget liv genom att hoppa över och springa ut på gatan? Jag tycker att det är bristande tillsyn över sin hund att fortsättningsvis år efter år utsätta hunden för risken att den blir under en bil.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Grannens pudel fortsätter att hoppa ur sin rastgård

 1. Senor skriver:

  Jag antar att du inte har någon hagelbössa så du får väl i stället köra in en sats Wafarin (känt rådisgift) i en korv och kasta till den.

  • Susann skriver:

   Det är absolut inte hundens fel att den hoppar ur sin rastgård, det är ägaren som felar.

 2. Rosa skriver:

  Jag skulle vara vansinnig. Om man är rädd då? Den möjligheten kan ju finnas hos en annan person/hund.

  • Susann skriver:

   Jag är faktiskt rädd för just denhär pudeln, den har gjort så många utfall mot mig och mina hundar att jag inte vågar lita på den.

 3. Ulrika skriver:

  Hundägaren brister klart i detta fallet.

 4. Lisen skriver:

  Anmäl den bristande tillsynen till djurskyddsinspektören.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.