En del hundar föds mentalt farliga

– Det finns en del hundar som mentalt föds farliga, med mycket kämparglöd och försvarslust i kombination med rädsla, säger Tomas Söderberg, hunddressör på Östra hundskolan i Linköping.

Tomas Söderberg har jobbat med så kallade problemhundar i 25 år och kan inte peka ut vissa hundraser som värre än andra. Vissa raser har dock mer kamplust i sig än andra, som till exempel pitbull och amstaff. När de går igång kan det få förödande konsekvenser, även om de inte är aggressiva, säger Tomas till Corren

Sedan vill jag tillägga att en hund i fel hundägares händer kan bli ett extremt farligt ”vapen” eller kalla det vad ni vill men hundar kan göra mycket skada med fel uppfostring och fel ägare. Det finns hundägare som aldrig borde ha fått rätten att äga och uppfostra en hund. Mycket ligger också i uppfödarens händer då denna har ansvar för att inte avla på hundar med mentala problem. Man tycker också att uppfödare borde ha bättre koll på till vem de säljer en valp, kanske be om referens?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på En del hundar föds mentalt farliga

 1. Michis skriver:

  Tyvärr känns det som att många uppfödare bara försöker bli av med sina valpar så dyrt som möjligt istället för att se vilka det är de säljer till. 🙁

  • Susann skriver:

   Jag tror till en del på att om hunden har ett pris dvs man är tvungen att betala en ”lite” större summa för hunden så sätter det ribban lite högre för ”oseriösa” valpköpare (om man får kalla dem så). Jag gillar inte att man bara surfar in på blocket och finner en billig hund som passar allas plånbok, då kan hundköpet bli ett impulsköp och det bäddar för sämre förutsättningar att hunden får det bra.

 2. Michis skriver:

  Ja, absolut ska hundar kosta pengar, det var inte så jag menade, jag menade just de som säljer på blocket billigt, snabbt och oseriöst!Det känns som att det finns folk som avlar på olämpliga hundar så mycket de bara kan för att kunna sälja valpar för 5000:-/stycket på blocket alltså!

 3. Emma skriver:

  Klar att en del hundar föds mentalt sjuka, precis som bland människor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.