Levande hundar som hajbete – Montauk monstret

Med anledningen av Montauk monstret som flutit i land så har många spekulationer förekommit i tidningar, TV och framförallt på bloggar.

Jag har läst de artiklar som jag kommit över och en del påstår att Montauk monstret skulle vara en hund. Då tänker man på att hajfiskare har använt denna hund som levande hajbete !! Andra talar om ett kattdjur eller tvättbjörn, i vartfall så har monstret fått fart på allas fantasi och gjort bloggrekord hos många kan jag tro.

 
Foto: RSPCA

För några år sedan skrev Aftonbladet om en labradorvalp som skulle användas som hajbete av fiskare på ön Reunion, som tillhör Frankrike och ligger i Indiska oceanen öster om Madagaskar. Mindre nogräknade fiskare använder sig av levande djur, både hundar och katter, för att fånga hajar. Grova krokar träs genom nos och tassar, därefter släpas djuren efter båten som bete. Labradoren skulle ha gått samma öde till mötes, men lyckades smita och återvända till sin ägare. Då hade den fortfarande krokarna kvar, skriver Reunion-tidningen Clicanoo.

Jag tycker att det är fruktansvärt vad människor kan utsätta djur för, jag hoppas att dessa människor en dag skall få igen för allt elakt som de gjort. I Finland finns ett talesätt som på svenska lyder ungefär såhär ” Den elake får sin lön” , vilket betyder att den elake en dag får vad den förtjänar.

Ni kan också läsa mera om levande hajbete på snopes.com

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Levande hundar som hajbete – Montauk monstret

 1. Axiz skriver:

  Man blir spyfärdig när man läser detta!

 2. Ulrika skriver:

  Åh fy fan !Fy Faan…

  • Susann skriver:

   Det är sjukt på alla sätt att få sådana idér?! Ingen frisk människa skulle kunna utsätta någon för detta, eller?

 3. charlene skriver:

  ”Synden straffar sig själv” heter det på svenska.

 4. Emma skriver:

  Men vad fan…detta kände jag inte till, man blir så FÖRBANNAD!!!!!! Finns inga djurskyddslagar på ön? Vilka barbarer.

 5. Leanna skriver:

  Nej men fy farao! Detta visste jag inte men fy fan vad vidrigt! Stackars djur!

 6. Vet att jag inte är bättre än dom som använder levade djur som bete men… ge mig 5 minuter med dom och ett järn rör så ska jag nog få dom att be och BÖNA om att få dö!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.