Agria Dog Breed Profiles

 

Agria Dog Breed Profiles är en unik och allomfattande presentation av hälso- och sjukdomsstatistik hos hundar. Materialet är baserat på 200 000 svenska hundar årligen mellan 1995-2002.

Informationen är presenterad på ett enkelt och pedagogiskt sätt med tabeller och diagram där risker för specifika diagnoser är jämförda mellan enkilda raser och alla raser tillsammans.

Underlaget är bearbetat av Svenska Kennelklubben, forskare vid Svenska Lantbruks Universitetet i Uppsala och University of Guelph i Kanada och visar statistik uppdelad per år, kön, ålder, levnadsår och mycket mer. Materialet innehåller upp till 225 sidor av information per ras och samma information för alla raser kombinerat.

Agria Dog Breed Profiles används av Svenska Kennelklubben och andra svenska rasklubbar för utvärdering av hälsa hos de specifika raserna och för framtida rashälsoarbete.

Med start på World Dog Show den 3-6 juli 2008 kommer allmänheten att kunna köpa cd-skivor innehållande Agria Dog Breed Profile. Framöver kommer du också kunna köpa skivorna här på Agria.se. Skivorna kostar 300 kronor styck. Gå till Agrias sida för att läsa hela artikeln

 

(med lov av Agria att publicera artikeln)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.