Vapen med fyra ben, svans och vassa huggtänder

Det inträffade utanför City Gross i Rosengård. Enligt uppgifter försökte kvinnan klappa hunden, som stod bunden utanför butiken, då den högg.
Att närma sig en okänd hund får kanske betraktas som naivt eller rent av dumdristigt. Men aggressiva hundar skall inte lämnas utan tillsyn, bundna utanför en affär.
En jägare som ställer ifrån sig bössan på trottoaren medan han slinker in på banken för att uträtta ett ärende skulle betraktas som omdömeslös – och bli fråntagen både vapen och vapenlicens. Idag vimlar Malmö av vapen med fyra ben, svans och vassa huggtänder skriver Sydsvenskan

Jag kan hålla med artikeln, opålitliga hundar skall inte lämnas utan uppsyn. Men man skall heller aldrig gå fram och klappa en främmande hund, det är som att be om att bli biten. Jag möter ofta barn som ber om att få klappa mina hundar, jag nekar oftast då jag inte vågar lita på barnets förmåga att möta en hund på rätt sätt. Jag har tyvärr dålig erfarenhet av barn som gjort hunden illa då de plötsligt har blivit rädda för hunden av någon anledning. Jag har även mött en vuxen människa som på en utställningsplats skrämde en av mina hundar så till den grad att hunden förblev rädd för främmande människors händer vilket resulterade i att den hunden aldrig mera kunde ställas ut. Så rör aldrig en främmande hund utan hundägarens tillåtelse.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.