8 dagar gammal hundvalp – lockbete vid tiggeri

Jag kan inte utplana bilden fran min nathinna, den nyfodda hundvalpen som hangde livlos dar pa den lilla pojkens arm, i den andra handen hade han en plastbagare med nagra bulgariska mynt. (Jag skriver pa en dator som inte har nagra prickar ovanfor a och o, darav konstig text) . Hur kan man vara sa hjartlos och helt utan kanslor mot djur, jag tyckte pa inget satt synd om den lilla tiggande pojken, nej jag ville bara krakas over synen av den helt livlosa nyfodda valpen vars ogon fortfarande var slutna. Jag ville stracka ut mina hander, ta valpen ifran pojken,se om den var vid liv, min man sa att den troligtvis var dod eller sa skulle den strax do for det var +33 grader i skuggan och pojken hade sakert sprungit runt pa gatan och tiggt om pengar av dumma turister hela eftermiddagen. jag kommer aldrig att glomma den synen, men jag hoppas att den bleknar med tiden. Jag klarar inte av att se hjalplosa djur bli behandlade pa detta satt av skoningslosa manniskor. Hur kan man komma pa tanken att ta en nyfodd valp fran sin mamma, helsjukt!

Vi vandrade vidare pa stranden allt medan jag forsokte lata bli att krakas, hungerskanslan jag tidigare kannt var helt borta nu. Jag hor hur en hund av mindre ras skaller villt, vi kommer fram till en dam vars yorkshireterrier sitter fastspand vid solstolen. Damen ser brunbrand ut, jag tippar pa att hunden suttit dar minst hela formiddagen, den ser ut att vilja fa komma i skuggan, den har inget vatten synligt. Jag ville bara ga fram och hjalpa den loss eller ge den lite vatten. Vi gar vidare och jag tanker pa att jag inte vill foda upp en en enda hund mera:( Jag vill inte hjalpa dessa hjartlosa manniskor att fa tag pa en hund som de sedan kan misshandla hur som helst. Vi promenerar en stund till och vander sedan mot varat hotell, da vi passerar damen med yorkshireterriern hor jag hur hunden fortfarande skaller. Hans krafter har inte tagit slut han ropar fortfarande pa hjalp. Jag maste stalsatta mig for att inte ga fram till honom och radda honom fran hans boja som tvingar honom att vara dar i den stekande solen.

Mina upplevelser av hur man tar han dom hundar i Bulgarien har krossats totalt, det kanns som om jag forlorat tron pa hundagarna har nere. Det ar med sorg i hjartat som jag skall traffa nagra uppfodare i kvall, jag vet inte hur jag skall stalla mig till dem trots att de sakert tar val han dom sina hundar sa har jag sett for mycket djurplageri idag.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på 8 dagar gammal hundvalp – lockbete vid tiggeri

  1. Vb skriver:

    Usch, det är för jävligt.Har dom slutat med björnarna som hade en ring/krok i läppen?Något som förvånade mig häromåret var i Antalya/Turkiet.Där hade hundar och katter hög status.Alla hundar ”tillhörde” någon, en affärsägare eller gick i koppel.På restaurangerna serverades jyckarna rester från skålar i utkanten av krogen så slapp dom dom stackarna sitta och tigga vid borden.

  2. Katta skriver:

    Appropå första hunden.. Tiggarens.. Tror nog din syn på djur i fråga hade vare lite annorlund också om du själv hade haft svårt att överleva. Han har nog tillräckligt dåligt liv för att ha fullt upp med det utan att bry sig om en hund.Och tanten, ptja.. sånna hundägare har vi här i Sverige också. Och det väldigt många.

  3. Helena skriver:

    det är faktiskt inte enbart dessa hundägare som du beskriver ovan som orsakar dessa djurs lidande. Det är alla människor som tysta går förbi utan att säga något… Jag kan inte för mitt liv förstå varför du inte gjorde ngt för hund nr2?? Tycker man att situationen känns olustig så får man försöka ändå. DU blev med din brist på handlande delaktig i att hunden led den dagen… DET har jag tyvärr ännu svårare att hantera.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.