Bet kvinna – Amstaff hunden avlivas av polisen

Jag skrev tidigare om en hund som var kopplad utanför en affär då ägaren gjorde ett snabbt ärende inne i affären. En främmande kvinna försökte klappa hunden som var av rasen amstaff, då bet hunden kvinnan i ansiktet så svårt att hon fick föras med ambulans till sjukhuset. Nu avlivar polisen hunden.

Hunden som bet en kvinna i ansiktet ska avlivas, men ägaren får inte ta farväl av sin hund.
– Jag tycker det är sjukt. Jag kan inte förstå varför jag inte får träffa honom innan han avlivas, säger Raquel Soares.

Hunden är den första i Malmö som blivit omhändertagen genom lagen över tillsyn av hundar och katter i år skriver Sydsvenskan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Bet kvinna – Amstaff hunden avlivas av polisen

  1. Amina skriver:

    Det här är ju hemskt… Enligt min åsikt så får den gammla tanten skylla sig själv om hon ska fram och klappa en främmande hund, det är inte roligt att hon blev biten men det kan man inte lägga på hunden. Jag menar den sitter där och ägaren är i affären o helt plötsligt kommer det någon som böjer sig över den och ska klappa, någon hunden inte känner och den tar det som ett hot. Jag har själv en Amerikansk Pitbull Terrier och även om han är världens snällaste och gosiaste hund GÅ INTE FRAM TILL HONOM OM JAG INTE ÄR DÄR och inte till NÅGON ANNAN ENSAM HUND FÖR DEN DELEN SPELAR INGEN ROLL VILKEN RAS ELLER STORLEK..

    • Susann skriver:

      Det är oansvarsfullt att gå fram och klappa en främmande hund utan lov av ägaren, det finns stor risk att hunden blir rädd och bits. I detta fall har polisen låtit testa hunden och kommit fram till att den var opålitlig eller rentav farlig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.