Vaxpropp i örat hos hund

Tiger har till och från ”hängt” med sitt ena örat, skakat på huvudet, speciellt då han har haft halsband på sig. Vi har låtit undersöka hans öra hos veterinär men det har inte konstaterats någon öroninflammation eller något avvikande. Tiger har haft god matlust, varit glad, pigg och lekfull så vi har till sist trott att det varit något hårstrå i örat som irriterat honom ibland.

Jag tyckte ändå att det var konstigt att han forsatt att hänga med örat så jag lät undersöka honom pånytt av en annan veterinär. Tiger har så små öron och trånga örongångar precis som alla Pomeranian hundar, så man kunde inte se ända ner till trummhinnan utan att låta söva ner honom. Tiger blev därför sänd med remiss till det rätt så nyöppnade Västra Djursjukhuset i Göteborg, där de har mera avancerande utrustning och resurser att göra noggrannare undersökningar.

Då vi kom in blev Tiger hänvisad till ett nästan helt nytt stort undersökningsrum där en veterinär gjorde en första undersökning av honom, bland annat lyssnade han på hjärtat, kollade öronen, munnen, halsen och rörerlserna i nacken osv. Allt såg helt fint ut så veterinären föreslog att han skulle söva ner Tiger för att kunna se djupare in i örat. Tiger fick en lugnande spruta och jag fick åka hem undertiden som han undersöktes.

Timmarna gick och jag blev allt nervösare, jag är ju trots allt en riktig hönsmamma då det gäller mina små:) Till sist ringde veterinären upp och berättade att man inte kunnat finna några som helst avvikelser i öronen bortsett från en vaxpropp som satt djupt ner precis innanför trumhinnan. Örat spolades och vaxproppen löstes upp så jag var välkommen att hämta hem Tiger. Ingen som helst eftervård behövdes.

Tiger blev jätteglad över att se mig, och han var så pigg att han själva kunde gå från bilen hem till ytterdörren. Tiger har nu återhämtat sig och vi hoppas på att mystiken kring Tigers ”hängande” öra var vaxproppen, just nu ser det ut som om allt är ok igen.

Västra Djursjukhuset har en välsorterad liten affär där de säljer hundfoder och lite annat smått och gott för hundar.

Tiger fick förståss (som alltid i samband med veterinärbesök) en liten leksak, ett ”tuggben” av mocka som MayDay stal av honom på engång.

En annan patient vid namn Ella som varit inne för operation.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.