MayDay BIR på Schäferhundklubbens inofficiella


 MayDay vann BIRSchärferhundklubbens inofficiella utställning i Varberg idag, domare var Ludde Olsson.

Jag skulle aldrig ha åkt iväg på utställningen egentligen, jag drog på mig någon halsvirus nere i Bulgarien så jag har förlorat rösten, har något feber och jätteont i halsen. Men jag kunde ju inte missa ett träningstillfälle med MayDay så jag åkte trots att jag mår kass:)

Domare Ludde var väldigt noggrann så det tog en evighet innan det var vår tur att få gå in i ringen, han hade desstuom över 104 hundar att dömma vilket var lite väl mycket med tanke på att han inte dömde så fort heller. Jag var framme på utställningsplatsen klockan 9 på morgonen, då PM:et var något otydligt (framgick inte vilken tid hunden skulle dömmas). Klockan var över 13.00 innan MayDay var klar och fått sin BIR rosett. Jag fick då veta att det ytterligare skulle ta ca 3 timmar innan finalerna skulle dra igång…..hrm…grupp 5, alltså vi skulle inte vara i ringen förän vid 5 tiden om ens det så jag packade ihop tältet och åkte hem. Normalt stannar jag för finalerna men nu mår jag kass pga viruset så sängen hägrade framför en final.

På många inofficiella utställningar har man övergått till att dömma gruppfinalerna genast efter rasbedömningen då den aktuella gruppen är klar. På så sätt behöver endast de som vinner gruppen stanna för BIS finalen. Jag tipsade även denna klubb om det innan vi åkte hem. Idag var det nog flera än jag som packade och åkte trots att deras hund varit BIR. Getingarna som surrade överallt bidrog till att många ville lämna platsen fortast möjligt. Schäferhundklubbens utställningar i Varberg är annars alltid välorganiserade och trevliga att besöka. Vi kommer igen i nästa år:)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på MayDay BIR på Schäferhundklubbens inofficiella

  1. Anette skriver:

    Hon är riktigt fin tösen din, henne kan du vara stolt över//Anette

  2. Kristina skriver:

    Hon ser ut som min Teddy: http://amusebouche.bl

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.