Matte mycket pratsammare än husse

Nu är det alltså bevisat, att matte pratar mera än husse till sina hundar. Det har vi ju förstått för länge sedan hemma hos oss men nu fick vi det svart på vitt. Förståss så säger ju husse i våran familj, vad var det jag sa?! Håkan tycker jämt att jag ”gullar” och pratar allt för mycket med mina hundar, att jag pratar till dem som om de vore små barn. Att jag fortfarande kallar minstingen MayDay för bebis stärker ju Håkans uppfattning förståss, men jag har ”jobbat” på det och lärt mig kalla henne för MayDay åtminstone i utställningsringen då domaren hör mig:)

Nu har italienska forskare kartlagt skillnaderna mellan könens förhållande – till sina hundar.
Kvinnor är betydligt mer benägna att prata med sina hundar, och pratar dessutom gärna bebisspråk.
Nu är det vetenskapligt belagt. Kvinnor och män förhåller sig olika till sina hundar. Enligt en forskningsrapport från två italienska universitet kan man tydligt urskilja skillnader mellan mäns respektive kvinnors förhållande till sina egna hundar. Och skillnaderna gäller framförallt hur mycket vi pratar med våra hundar. Bland annat visade studien att kvinnor pratar mer än dubbelt så länge med sina hundar när de ska hälsa, och söker kontakt med hunden snabbare än männen i ett möte.
– Jag är inte förvånad, det är ju så vi kvinnor är, vi gillar att prata, säger Nina Roegner, som driver Hundakademin i Göteborg.
Västerviks tidningen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.