Cesar och hans hundar


Jag har aldrig varit särskilt förtjust i TV programmet Mannen som talar med hundar, där Cesar visar hur lätt det är att kommunicera med hundar. Av programmet kan man lätt få den uppfattningen att det går fort att uppfostra en hund med olater. Det tar tid och en massa tålamod att uppfostra en hund, så TV programmet kan uppfattas på fel sätt om man inte tänker på allt jobb som ligger bakom det vad Cesar utför till synes på bara några korta stunder i TV rutan. 
Jag tror däremot att Cesar har en del bra ideér och kunskap så jag har nu beställt boken Cesar och hans hundar. Fråga mig inte var och när jag skall få tid att läsa boken men kanske det blir en liten stund över i julhelgen.

Så här beskrivs boken i internetshop:
Cesar Millan har gjort succé i svensk tv, i programmet Mannen som talar med hundar. I boken berättar han personligt om sitt arbete med störda hundar och om sin syn på hur man bäst kommunicerar med hundar. Han visar hur hundar tänker och agerar och hur man bygger upp en harmonisk relation till hunden, allt för att hunden ska fungera tillsammans med oss människor.

Cesar säger att man ska se världen med hundens ögon, för då ser man att det vi ger hunden kanske inte alls är det som hunden mest behöver. För att lyckas med hundinnehavet måste man också inse att hunden är ett flockdjur och har en medfödd flockinstinkt. Vi måste alltså förstå hundens natur och levnadsvillkor för att lyckas.
Du kan köpa boken på internet

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Cesar och hans hundar

  1. Frank skriver:

    LOL d e tv allt är bluff .. bara ett sätt att tjäna sina cash på!

  2. Titti skriver:

    Man får nog plocka russinen ur kakan vad gäller ideer och övertygelser kring hunduppfostran. Som nybliven hundägare är det ibland smått förvirrande att alla vet bäst och tycker helt olika. Hundforum håller jag mig borta ifrån nu för tiden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.