Dricksvatten tunnan användes som badbalja, hundar vanvårdades

Människans bästa vän är hunden, medan hundens största fiende kan sägas vara männsikan. Allt för ofta läser man i media om kennlar och uppfödare som missköter sig och låter hundarna bo i sin egen avföring. Där pengar går före en sund hundhållning. Dessa uppfödare borde få djurförbud resten av livet men det är inte ovanligt att dessa personer upprepar sina gärningar genom att återuppta sin grymma  ”verksamhet” någon annanstans eller i annat namn.

Vid en inspektion nyligen vid hundkenneln utanför Ulricehamn uppdagades allvarliga brister.
Hela anläggningen var smutsig stora mängder avföring och urin på golv och bäddar.

Det var en bedrövlig syn som mötte veterinären och djurskyddsinspektörerna, då de besökte kenneln i ett litet samhälle i Ulricehamns kommun för några veckor sedan.

De cirka 80 schäferhundarna har tillgång till en lagerbyggnad och ett stall, men vistas även i boningshuset. På golven fanns avföring och urin. Det var även smutsigt med damm, hårtussar och ett avgnagt hästbäcken inne i huset. På toaletten låg en död valp.

Utfordringen av hundarna skedde direkt på marken utomhus. På rastgården låg avfall, brädor, galler, glasskärvor och annat som bedömdes kunna innebära skaderisk för hundarna. Mitt på gården fanns en eld där avföring kontinuerligt eldades upp.

Vattentunnan med dricksvatten användes även av hundarna till att bada i. l några av utrymmena inomhus stod tomma vattenhinkar, skriver bt.se

GT skriver

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.