Som hund och katt

Många av mina vänner har både hundar och katter, där de lever i största vänskap med varandra. Nu är detta även bevisat ”vetenskapligt”. På ett universitet i Tel Aviv i Israel har man låtit gör en undersökning om just hur hund och katt klarar av att leva under samma tak.

Hundar och katter kan leva under samma tak i perfekt harmoni och lära sig att avläsa varandras signaler. Det visar ny forskning från Israel. De kan leka med varandra, hälsa nos mot nos, sova ihop och dela vattenskål. Men ibland går det riktigt snett.
Forskare vid Tel Avivs universitet har utrett varför. De har frågat 200 djurägare som har både hund och katt och har dessutom filmat och analyserat husdjurens relationer.

Av studien som publicerats i tidskriften Applied Animal Behaviour Science framgår att hund-katt-relationen fungerade utmärkt i två tredjedelar av hemmen. I en del andra hem var djuren helt likgiltiga för varandra. Men vart tionde hem med både hund och katt präglades av aggressioner och slagsmål mellan djuren, skriver Metro

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.