Amstaff kvävdes till döds

En hund av rasen amstaff löpte amok i en stad utanför Köpenhamn i Danmark i helgen, hunden anföll först sin husse och sedan en annan hund. Polisen och husse lyckades tillsammans lägga sig på hunden, det tycktes hjälpa för hunden blev lugn, men lite för lugn för det visade sig att hunden kvävdes till döds. Allt fler hundar av raser som räknas till  ”kamphundar” blir dödade eller illa skadade vid liknande situationer, jag efterlyser bättre uppfostring och mera information till valpköpare av dessa raser.

Ett ingripande mot en ilsken och aggressiv kamphund i Ishöj utanför Köpenhamn i går eftermiddag slutade med att hunden kvävdes till döds.
Hunden, en amstaff, hade både bitit sin ägare och gått till angrepp mot en annan hund och bitit sig fast där. Polis tillkallades, men tumultet på platsen gav inget tillfälle att använda vare sig skjutvapen eller pepparsprej.
I stället lyckades poliserna i samarbete med hundägaren slita bort angriparen från den andra hunden. Eftersom amstaffen var fortsatt aggressiv tryckte de därefter tillsammans ned den mot marken och lade sin kroppstyngd ovanpå. När hunden blev lugn visade det sig att den hade avlidit, rapporterar Ritzau.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Amstaff kvävdes till döds

  1. Jenny skriver:

    Hej.Jag vet att detta är en gammal bloggpost. MEN. Som uppfödare av SKK-reggade amstaffar vill jag upplysa om att som reggad uppfödare av renrasiga hundar är man väldigt restriktiv när man säljer dessa raser till folk just pga mediabevakningen. MEN i media porträtteras faktiskt blandrasavelns baksida. Det är dessa hundar som förstör för min ras, amstaffen. För det är i 99,99% av fallen en blandras, uppfödd i förorten och såld till oansvariga hundägare som vi läser om. INTE renrasiga hundar med stamtavla.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.