Kvinnor som bloggar möter dagligen ett massivt hat

Personangrepp, könsord och hot – kvinnor som bloggar möter varje dag ett massivt hat
Personer som Blondinbella och Linda Skugge har drabbats av regelrätta hatkampanjer på grund av sina bloggar.

Att bloggare översköljs av aggressiva kommentarer är känt sedan länge. Kajsa Klein, doktorand vid JMK i Stockholm, har forskat om bloggar.

Linda Rosing är övertygad om att de elaka kommentarerna handlar mycket om avundsjuka.
– Det är mycket bittra människor som slänger sin ångest på oss som vågar visa vad vi gör och tycker. En människa som mår bra sitter inte och slänger skit på andra såhär, skriver Aftonbladet om bloggar idag.

Under de senaste åren har det poppat upp en hel del bloggar, en del av dem har varit mycket framgångsrika och har idag ett stort antal läsare.
Bloggen Dog News som handlar om hundar är idag en av Sveriges mest lästa hundblogg och har idag ca 600 unika besökare dagligen, toppnoteringar ligger runt 1400 besökare dagligen. Alla gillar inte bloggar och som artikeln ovan så finns det alltid de som är avundsjuka eller inte klarar av att andra gör något ”eget” eller går en annan väg.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kvinnor som bloggar möter dagligen ett massivt hat

  1. Mumlans Ränder skriver:

    Antingen avundsjuka, eller så tycker man både bloggen och personen bakom är skit.Det är alltid lätt att förmedla sånt när man är anonym.

  2. Emma skriver:

    Eller så gillar man inte dessa människor. Jag har inget till övers för Blondinbella för att hon gillar/använder päls. Det ligger grovt djurplågeri bakom det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.