Herren inte alltid lik sin hund?


Foto: nwt.se

Stämmer talesättet sådan herre, sådan hund?
Nix!
I alla fall inte vad det gäller utseendet.
Det säger de experter Xtra har varit i kontakt med.
En tjock och stillasittande man äger en bulldog, en person med underbett har skaffat sig en boxer och en afghan ägs av en långhårig typ. De är alla fördomsfulla exempel på hundägare som efter sitt eget utseende har valt vissa hundraser.
Men att det skulle handla om någon undermedveten dragningskraft från hundägarens sida när den ska skaffa hund tror inte de experter Xtra varit i kontakt med.
Kerstin Myreback är över 70 år och har ägt hund allt sedan hon tiggde till sig en blandras i sjuårsåldern av sina föräldrar. Hon har länge jobbat med hunduppfödning och är hedersmedlem i Svenska kennelklubben och har dessutom mottagit Hamiltonplanketten – den största utmärkelsen en hunduppfödare kan få i Sverige.
– Att en hundägare skulle likna sin hund tror jag bara är ett roligt talesätt som grundar sig i tecknade serier och inte har någon förankring i verkligheten, säger hon och tror istället att folk väljer hundar efter dess personlighet, läs hela artikeln och liknande artiklar här.

Men endel liknar faktiskt sina hundar, vad säger ni om Anders Bagge i Idol, han har ju en engelsk bulldog, visst är de lika! Ibland så kan jag inte låta bli att le då jag möter en kvinna med långt stripigt hår och hennes afghanhund. En del är så lik sina hundar så man måste skratta, det är som tagna ur en skämtteckning.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Herren inte alltid lik sin hund?

  1. lilla m skriver:

    orkar inte skriva allt *S* så jag skickar länken till ett inlägg jag skrev för en vecka sen=) http://blogg.aftonbla

  2. lilla m skriver:

    *S* va både gulligt o nära till skratt *L*kanske va han ute m flickvännens hund på promenad..

  3. Katarina skriver:

    Jag önskar det vore sant.. Min amstaff/staff är ganska.. fit. Det han har på kroppen är muskler. Långt ifrån vad man kan säga om mig själv.. :PMen annars är det rolig underhållning. Vill man hittar man likheter hos de flesta hundägare med deras hundar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.