Hyresgästerna kräver: ”Förbjud kamphundar”

Hem & Hyra har låtit göra en undersökning om hyresgästernas syn på kamphundar, resultatet var inte oväntat, de flesta vill förbjuda kamphundar i hyreslägenheter. Ämnet är känsloladdat och det finns lika många åsikter som det finns kamphundar, ägarna är självklart för kamphundar medan det finns en majoritet som är emot dem. Det kommer inte som en överrsakning ifall ett förbud mot kamphundar införs i alla hyreslägenheter.

 
Sex av tio hyresgäster vill förbjuda kamphundar. Det visar en undersökning som Hem & Hyra har låtit göra.
Hem & Hyra har frågat 1 000 hyresgäster om deras inställningar till så kallade kamphundar. Och resultatet är tydligt: förbjud dem. En majoritet, sex av tio hyresgäster, vill ha bort kamphundarna från gatorna.
– Det beror på en okunskap bland allmänheten om vad en kamphund är för någonting kombinerat med några olämpliga ägare som inte kan hantera sina hundar, säger Hans Rosenberg vid Svenska Kennelklubben. läs hela artikeln här
 
Fakta kamphund:
Enligt djurskyddsförordningen är det en hund oavsett ras som tränats  med syfte att slåss med andra hundar.

Enligt Svenska Kennelklubben är det en hund av raserna American pit bull terrier, American staffordshire terrier, Bullterrier eller Staffordshire bullterrier.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.