2 årig pojke kämpar för sitt liv – biten av kamphund


En hund av denna ras sägs ligga bakom överfallet

Finland. Den 2 åriga pojken blev i söndags svårt biten i ansiktet av en kamphund. Han fick svåra skallskador och djupa bett i ansiktet, han ligger fortfarande på intensiven och hans pappa säger att pojkens tillstånd är mycket kritiskt. Efter ett misslyckat försök att förflytta pojken från respirator igår, ser pojkens tillstånd mycket kritiskt ut, han är fortfarande medvetslös och kan inte andas själva.

Pojkens pappa berättar om överfallet, där den stora hunden som räknas till kamphundar, gick till anfall mot den liilla 2 åriga pojken. Allting skedde väldigt fort, hunden bet sig fast i pojkens ansikte och vägrade att släppa taget. Man var tvungen att täppa till hundens luftvägar, först då släppte den taget om den svårt skadade pojken.

Familjen var på besök hos vännder då hunden gick till angrepp, av de få uppgifter som framgått i utredningen har framgått att hunden varit aggressiv tidigare och hade hållits instängd i två dagar innan attacken inträffade. Enligt uppgift skall hunden ha befunnit sig i samma rum som pojken vid överfallet.

 Först sades det att hunden avlivades omedelbart efter attacken, men av senare uppgifter skall hunden vara vid liv och befinner sig nu på en hundgård.

 Artikel på IL

 


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2 årig pojke kämpar för sitt liv – biten av kamphund

 1. virknålen skriver:

  jag blir alltid förbannad när jag läser sånt. Inte bara det att en hund har bitit någon, utan att för att det fattas information. Jag kan helt klart förstå om hunden biter om den har varit instängd innan, det hade jag också gjort om jag vore hund. Dessutom så vill jag också veta vad som triggade bettet… var det att pojken var ett hot? eller har det verkligen slagit slint hos hunden?kamphund eller inte, det slår slint i huvudet på så många andra raser, men om det står det inget om i tidningen…*suck*Skulle själv vilja ha både engelsk pitbull och amstaff, båda för att jag tycker att det är mycket trevliga raser i sig, istället för de vanliga raserna. Är själv uppvuxen med hundar och har varit med och uppfostrat min andel med valpar. Mycket handlar om hur man är som ägare.

 2. Emma skriver:

  VirknålenSkulle du ha bitit ihjäl en oskyldig tvååring om du varit inständ i två dagar????!!!!Du menar på fullt allvar att du ursäktar detta djurs beteende? HEMSKT. Ett barn riskerar att dö-och du börjar med att ursäkta hunden. NEJ. En normal hund biter inte sönder ett barn!!!!Dessa äckliga kamphundar hör inte hemm bland folk. Och de som väljer sådana här raser är raser är egoistiska och har dåligt självförtroende.Skäms på dig som inte ägnar barnet en tanke!

 3. Katarina skriver:

  Att vara instängd i 2 dagar är inget som triggar en sådan händelse, det är något mer. Och ditt snacka om raserna.. Lägg av. Personligen tycker jag inte att äckliga personer som du hör hemma bland folk. Men inte gör jag allt för att avliva er för det. Skäms på dig som dömer ut en hel drös av underbara hundar pga några som fått en dålig lott av livet. Och ja, det är synd om ungen. Precis som det är synd om ungar som blir bitna av en golden eller getingstucken. Men jag känner inte extra mycket för ungen pga av rasen som var inblandad.

 4. Johan skriver:

  Tråkigt, ännu en farlig skk hundras som ställer till med en incident, och tyvärr klassas inte mastiff som kamphund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.