Omega nyttigt även för djur

Just nu skrivs det mycket om Omega, att omega 3-fett är nyttigt är det ingen tvekan om. Det är bra för hjärtat och lederna, och mycket talar för att det kan hjälpa barn som har svårt med koncentrationen och förbättra våra mentala förmågor.

Även djuren och speciellt hundar mår bra av omega 3, du kan påverka din hunds pälskvalité otroligt mycket genom att tillföra omega i din hunds kost.
Jag har tidigare skrivit om hur nyttigt linfröolja är för din hunds pälskvalité, läs hela artikeln här.
Linfröolja är en unik olja eftersom den, liksom fisk, är rik på omega-3. Omega 3 är livsnödvändiga fettsyror som inte kroppen själv kan bilda. De måste därför tillföras via maten.

Linfröolja är en av de bästa naturliga omega-3 källor idag. Oljan ger din hunds päls en ny lyster, du kommer att märka skillnad på pälskvaliten redan efter 4 veckors användning. Oljan hjälper även hunden att snabbt återfå sin päls efter en eventuell fällningsperiod.

(nedan Tips för omega 3 källor för människor)

Så väljer du rätt omega 3

Fisk: Ät fisk tre gånger i veckan, varav fet fisk två gånger – det ger tillräckligt med omega 3, i form av de nyttiga fettsyrorna EPA och DHA. Ju fetare fisk, desto bättre. Exempel på fet fisk: Lax, makrill, sill och strömming.
Annan mat: Linfrö, nötter, mandlar, rapsolja och gröna blad är rika på omega 3, men innehåller bara den vegetabiliska alfa-linolensyran – ett bra komplement till EPA och DHA.
Kapslar: Välj en kapsel som ger EPA och DHA, helst i ungefär lika stora mängder för att få så många hälsovinster som möjligt. Du behöver inte ta kapslar flera gånger om dagen, inte ens varje dag. Se till att få i dig lika mycket som i tre portioner fisk – mer är troligtvis inte nödvändigt.
Olja: Välj en fiskolja som ger EPA och DHA, helst i ungefär lika stora mängder. Linfröolja ger bara alfa-linolensyra från växtriket och ger inte lika stora hälsovinster. Läs hela artikeln på AB

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Omega nyttigt även för djur

  1. Emma skriver:

    Omega-3 hjälper hundar med artros.

  2. Kari skriver:

    Intressant. Jag äter Omega 3 från Hälsokostaffären, men kan inte ens med förstoringsglas se vad det står på burken att det innehåller – men jag vet ju att det är bra.Gillar du barn/ungdom också och kan tänka dej att offra 5-8 minuter av din tid? Läs då denna angelägna blogg: http://blogg.aftonbla… (är inte min blogg).Om du gillar vad du läser: följ länken till namninsamlingen och ge ett bidrag där i form av ditt namn:). Säg till så många du orkar och känner för också, om du vill.Det är väldigt angeläget!Ciao’ och ha en skön höst

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.