Jakthundarnas ägare farligare än vargen

Vargen är inte ens hälften så farlig för jakthundar som hundarnas ägare, jägaren! Enligt statistik från Viltskadecenter angreps 103 stycken hundar av varg mellan åren 1997 – 2005. Under samma period sköts 236 hundar ihjäl av jägare medan 64 hundar dödades av älg.
Sådant ger perspektiv på varghatet. Ingen har ju föreslagit avväpning av jägare eller utrotning av älg som skydd för människans bästa vän hunden. (Detta står att läsa i GP idag).

Läs också artikel tre hundar ihjälbitna av varg, ansökan om att få döda vargen är inlämnad av Jägarnas riksförbund samt Svenska jägarförbundet. Mycket talar för att vargen kommer att skjutas.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 svar på Jakthundarnas ägare farligare än vargen

 1. Arrami *Vargen* skriver:

  🙂 jo, jakthundarnas ägare…jägarna ÄR helt klart farligare än vargen…inte bara för sina hundar, de förstör också t.ex. Älgstammen genom att skjuta fel djur.Det händer också att jägarna skjuter varandra! …och för några år sedan blev en WolksWagen skjuten här nere…av en Älgjägare…denna bil var gul! :-)Må bättre än bra!

  • Susann skriver:

   En jägare som skujter på en bil måste nästan vara blind eller påverkad av någon drog, eller?

 2. trollhare skriver:

  Och då har de inte ens räknat med antalet jakthundar som blir påkörda under jakten, vilket ju skulle kunna ses som orsakat av att deras människor släppte ut dem i skogen för att jaga…

 3. Calle Seleborg skriver:

  2007 var var tredje varg inblandad i angrepp på hund. Om var tredje jägare hade skjutit på en hund hade jakthundsstammen varit utrotad nu.Är verkligen en jägare farligare än en varg?Calle Seleborg

  • Susann skriver:

   Om inte mitt minne sviker mig helt så har det förekommit dödsskjutningar där människor/jägare har dött!? Mitt svar blir låledes, ja till en stor del så är faktiskt jägaren farligare för en jakthund än en varg är, om statistiken ovan stämmer.

 4. jonas skriver:

  Calle skriver ”2007 var var tredje varg inblandad i angrepp på hund.”Är det så konstigt?Hunden hetsar Vargen och ställer ofta djuret i en trängd situation,vad gör du om du blir trängd i ett hörn?Rätta mig om jag har fel men inte behöver väl en jägare avlägga ett godkänt skjutprov innan de ger sig ut på jakt?(förutom i de jaktlag som har det som krav)

 5. Pingback: Ett vådaskott dödade 2 hundar |

 6. Pingback: Hundar lever farligt under jakt |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.