Pomeranian uppfödare dömdes för djurplågeri till 50 timmars samhällstjänst

Pomeranians Locked in Cages Headed for Animal Control (Photo by: James deGraauw/WAFB-TV)

 Shauna Jenkins Sits in the Back of a Police Car (Photo by: James deGraauw/WAFB-TV)

I oktober år 2007 beslagtog polisen 40 hundar av rasen Pomeranian hos uppfödare Shauna Jenkins i USA. Polisen slog till mot Shauna efter ett tips från allmänheten, Shauna arresterades i samband med poliskontrollen. Man fann en död hund och resten av hundarna var i så dålig kondition att man var tvungen att omhändertaga samtliga hundar. En av hundarna dog senare hos veterinären. 12 av hundarna ägdes av uppfödare Shauna, resten var hos uppfödaren för användning i avel. Läs artikeln i Wahb

Tidningen 2theadvocate skriver att Shauna nu har dömts till 50 timmars samhällstjänst för bland annat djurplågeri. Uppfödare Shauna Jenkins får även ett års förbud att inneha eller föda upp hund.

Jag förstår inte hur detta kunde pågå, jag var själva i kontakt med Shauna Jenkins tiden innan hon arrestreades, jag fick månag fina bilder på hennes hundar och inga indikationer på att något var fel. Men efter att jag hörde via andra uppfödare att hon tagit emot stora summor pengar för valpar som hon aldrig levererat så drog även jag öronen åt mig. Tyvärr så finns det oseriösa uppfödare bland oss även om dessa utåt lyckas ge ett seriöst uttryck. Så ser ni eller hör ni något om hundar som ser ut att lida, kontakta alltid djurinsektören i eran kommun. Det kan rädda många hundars liv.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Pomeranian uppfödare dömdes för djurplågeri till 50 timmars samhällstjänst

 1. Annelie skriver:

  Usch..rätt åt djurplågare att de straffas, fast de borde bli straffade på det vis de behandlar djuren…fast det blir väl inhumant kan tänka…Bra att hon åkte fast!!

  • Susann skriver:

   Det värsta är att även om de åker fast så fortsätter de sin verksamhet i annans namn eller då tiden för straffet har löpt ut. Idag kan man flytta över kennelnamn till annan person etc. Man kan även låta andra ta kullar på sina egna tikar och på så sätt få sina hundar att gå i avel under annans namn

 2. lilla m skriver:

  50 timmar o ett års förbud känns lite liiite måste jag säga.. eller?

 3. Emma skriver:

  Fängelse och böte. Förbud mot att ha kennel för livet.

 4. ..... skriver:

  djurplågare borde bli likadant behandlad som djuren!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.