Socialträning i centrum av Göteborg

En runda på stan är en av de bästa platser att socialträna sina hundar på, där kommer hunden i kontakt med höga ljud, många människor, olika mark och golvytor, trånga och öppna platser. Ja i stan finns ”nästan” allt som du behöver för att träna din hund inför hundutställning.

Idag har vi socialtränat Tiger, vi var inne på Centralstationen och tog en runda i Nordstan och i femmanhuset. Tiger var jätteduktig, gick snällt i sitt utställningskoppel intill min sida, lät sig beundras av alla som mötte honom. En del som hundarna tycker att är lite läskig är tunneln under gatan från centralstationen till femmanhuset, oftast finns det musikanter och tiggare i den tunneln, det ekar och ljudvolymen är jättehög. Det är en bra träning inför finalringar förståss, men hundarna brukar snabba på stegen och vilja gå igenom så fort som möjligt.

Vi gick en vända in på Zoobutiken och köpte några hundkex till Tiger, lite skämmigt var det allt att köa för 2 kexbitar som kostade 1 krona:) Men jag var inte säker på om Tiger skulle gilla dem så jag ville inte köpa fler…kexen var stenhårda så jag var tvungen att bita itu dem…smakade gamla mariekex så det var tur att jag inte köpte fler. Tiger fick två små bitar och det var han nöjd med. Vi åkte sedan till Håkans föräldrar där Tiger fick åka en gammal hiss modell 70 tal….trång och bra träning allt för att vänja honom vid konstiga platser. Tiger tog allt med ro och var hur duktig som helst, men det visste jag ju redan:))), jag ville bara se så att han är väl förberedd införhund utställningen i Växjö. Nästa vecka är det Grace som får följa med på samma runda.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.