Hundens betydelse i dagens samhälle

Veronika Karlsen gjorde ett läsvärt examensarbete på djursjukvårdarprogrammet på Sveriges Lantbruks Universitet, om hundens betydelse i dagens samhälle.

Förord från Veronika Karlsens arbete: Hunden och människan har bevisligen umgåtts och arbetat tillsammans i mer än 15000 år. Det är en mycket lång tidsrymd! Trots detta hittar vi ständigt nya sätt att använda hunden i vår tjänst. De senaste decennierna har det exploderat med nya användningsområden för våra fyrfota vänner som med iver och lust tagit sig an sina nya uppgifter med stor självklarhet och utan att fråga varför.

Hundens status i samhället har ökat kraftigt de senaste decennierna. Detta kan man utläsa bland annat genom statistik från de stora försäkringsbolagen. Anledningarna till att hundens status har ökat kan vara många och är inget jag tänker gå närmare in på i denna rapport. Men bidragande orsaker kan vara att levnadsstandarden i Sverige har ökat samt att ett flertal studier gjorts som visar att hunden är bra för människans hälsa och välbefinnande.

Läs hela arbetet här

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.