50 000 personer skrev på för att rädda hundvalp ur Irak


Foto: Scanpix (Metro)

Som en askungesaga men sann blev denna historia om hundvalpen som räddades till livet och fick ett nytt kärleksfullt hem. Över 50 000 personer skrev på den namnlista som upprättades för att en hundvalp skulle få lämna det krigshärjade Irak. Det visar på stor kärlek till hundar, att så många människor engagerar sig i en enskild hundvalps liv. Hundvalpen fick lämna Irak och flyga till USA för att få en ny husse och ett hem där man ger hundvalpen all den kärlek som den förtjänar.

RÄDDAD UR SOPHÖG. Hundvalpen Ratchet pustar ut efter en två dagar lång flygresa från Irak till USA.

Han räddades i maj ur en brinnande sophög i Bagdad och adopterades senare av den amerikanske soldaten Gwen Beberg, skriver Times Online.

USA:s militär förbjuder soldater att ta hem djur, men försvarsdepartementet gjorde ett undantag sedan över 50 000 personer skrivit på en namnlista om att valpen skulle få lämna det krigshärjade Irak, skriver Metro.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på 50 000 personer skrev på för att rädda hundvalp ur Irak

  1. virknålen skriver:

    åh, man blir helt varm i hjärtat av sådana historier 🙂 min granne tar hand om f d gatuhundar från Portugal som annars skulle ha avlivats. de tre hundarna som hon har nu är ena riktiga polers 🙂 en gång hundägare, alltid hundägare.

  2. Kapitano skriver:

    Historien är både Amerikansk och sjuk. På tjuttiotalet räddade Amerikaner två sälungar som frusit fast i isen i Alaska. Hela världen kunde följa händelsen i Tv. Någon skrev då, att hade varit två negrer som frusit fast hade man inte offrat så mycket för att hjälpa dem. Tanken att rädda hunden är underbar men jag skulle inte prioritera den före ett av bomber skadat barn i Irak.

  3. Emma skriver:

    kapitano; du skrev något liknande på min blogg också, människor som du förstår inte att man kan känna empati för ALLA levande varelser. De som älskar djur är oftast de som också känner empati för människor, men knappast tvärtom.Historien är underbar och jag känner mig glad över att hunden fått ett bättre liv. För VARJE liv som räddas glädjer jag mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.