Rottweiler räddade ägaren från knivöverfall


Rottweilern på bilden har inget med artikeln att göra.

– Ronja räddade mig. Hade jag inte haft henne vet jag inte hur det hade gått.

Det är en riktig solskenshistoria.
Åtminstone för Anna, men inte lika mycket för mannen som hotade henne med kniv.
Det hände förra helgen. Anna var på väg hem tillsammans med rottweilern Ronja, sju år. Nästan hemma mötte hon tre unga killar som frågade henne efter cigaretter.

Läs hela artikeln på bt.se

Fakta Rottweiler

Rottweilerns historia sträcker sig tillbaka till romarriket och räknas som en av de äldsta hundraserna. Då färdades legionerna med boskap och de behövde arbetshundar som vaktade boskapen.

Handelsstaden Rottweil blev en plats där mycket boskap förvarades, därav namnet på hundrasen som visade sig mycket lämpad som vakthund.

Under första världskriget blev rottweilern populär på nytt. Hundens styrka, intelligens och dess fallenhet att ta order gjorde rasen till ett naturligt vapen i kriget och för polisen.

Rottweilern är den femte vanligaste hundrasen i Sverige.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Rottweiler räddade ägaren från knivöverfall

 1. Emma skriver:

  Bravo Ronja!

 2. maria skriver:

  Hejja Ronja! Mer sånt här! I rätt händer är rottisen en underbar hund.Fruktansvärt lojal sin ägare, beviset finns bland annat i denna artikel.Så istället för att svartmåla rasen med att dra in mardrömshändelser från USA där dom uppfostrar sina hundar annorlunda (kolla bara på the dog whisperer) blir lika irriterad varje gång. Oftast är svaret på frågan hur ofta dom rastar sin hund ’2-3 gånger i veckan’Är det så konstigt att dom tillslut blir galna??

  • Dog News skriver:

   Jag har precis funderat på samma sak, varför hundarna blir stökiga, det beror mycket på att de inte aktiveras ordentligt.

 3. Dollar skriver:

  Ja e ingen jävla hundexpert som ni andra men ja har haft många bl.a shäfer, rottis mm å ja anser att har man skaffat en hund så ska man engagera sig i den å se till att den får stimulans varje dag, inte bara sitta å glo i en hundgård lr nåt! HUNDAR VILL VA MED I ALLT DU GÖR. att ens detta ska behöva diskuteras…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.