Polisen nonchalerar bortsprugna hundar

Idag fick vi på jobbet påhälsning av två bortsprugna hundar, en röd Irländsk setter tik och en storvuxen blandrashane. Hundarna hade irrat sig in på företagets marker som omges av höga staket, så de hittade inte ut utan lekte och sprang runt i parken, så det stod härligt till. Man kunde riktigt se hur de njöt av den plötsliga friheten och det öppna landskapet som bjöd in till buslekar där de kunde sträck ut ordentligt.

Företaget som jag jobbar på ligger bara ca 200 meter från den hårt trafikerade E6, jag tänkte med skräck på hur deras vilda lek kunde förvandlas till en katastrof om de kom ut på motorvägen. Jag tog jackan och ett band i handen, gav mig ut i parken för att fånga in hundarna, det var inte så lätt men jag lyckades lura in dem på den inhägnade tennisplanen. Hundarna blev jätteglada över att se mig, de sprang emot mig med en enorm fart, så till den grad att till och med jag tänkte tanken, hjälp tänk om de anfaller mig?


En av hundarna infångad på tennisplanen

Då hundarna var infångade ringde jag till närmaste polisstation, jag höll på att trilla baklänges av den nonchalanta poliskonstapel som svarade i telefonen, han bad mig släppa ut hundarna för de springer nog hem menade han! Jag undrade om de faktiskt inte tänkte ta hand om dem? Nej poliskonstapeln tyckte att hundarna klarar sig själva! Först då jag gjorde honom uppmärksam på att det kan hända en större olycka ute på E6:an på motorvägen som leder ut ur Göteborg, en olycka där människor kan komma att skadas, då kopplade poliskonstpeln mig motvilligt vidare till en ledig handläggare som kunde ta emot mitt samtal. Lyckligtvis fann vi själva ägaren till hundarna vilka hade hoppat ut från ett bilfönster och sedan korsat motorvägen, genom ett under hände ingen olycka.


En lycklig ägare promenerar iväg med sina hundar

Jag hoppas att mina hundar aldrig springer bort, för räkna inte med att polisen finns där och tar hand om dem:(

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 Response to Polisen nonchalerar bortsprugna hundar

  1. Lena skriver:

    Blev helt paff när jag läste din blogg att polisen inte brydde sig. Hoppas att aldrig mina hundar smiter ut någon gång. Tycker det var otroligt bra och modigt av dig att fånga in främmande hundar det betyder att du bryr dig väldigt mycket om våra fyrbenta vänner.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.