Hund dog då den försvarade sin ägare mot björnattack

Foto: ALLOVERPRESS

Allena Hansson blev överfallen av en svartbjörn, då kom hennes två hundar till undsättning och gick till attack mot björnen, det räddade Allenas liv. Den ena hunden dog i attacken medan den andra hunden skadades svårt.

AB skriver: Allena Hanson attackerades av en svartbjörn och trodde att hennes sista stund var kommen. Tack vare sina två hundar överlevde hon attacken. Allena Hansson, 51, var ute på morgonpromenad sina hundar utanför Bakersfield, USA, i juli i år. Plötsligt attackerades hon av en svartbjörn. – Mitt första intryck var att det var en liten pyttebjörn, men vilket misstag, säger Allena Hansson till CNN.

Den stora björnen gick till anfall och Allena Hanson slogs till marken. – Jag hörde hur den tuggade på mitt huvud, berättar hon. – Sedan fick björnen tag om mitt ansikte och skakade det. Jag kände hur den började bita av det. Jag kunde känna blodet, du vet, det blöta. Jag såg hur det droppade. – Mitt starkaste minne var att se hur den spottade ut mina tänder.

Tack vare att Allena Hansons hundar attackerade björnen lyckades Allena komma undan med livet i behåll. I panik rusade hon till sin bil och tog sig till en närliggande brandstation där hon fick hjälp. Brandmännen höll henne vid liv och skötte hennes svåra skador innan en helikopter förde henne till ett sjukhus i Westwood för vård. En av hundarna dödades av björnen, uppger Canyon News. Den andra skadades svårt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.