Petit basset griffon vendéen utsågs till Best in Show


Trägen vinner. Annika Löfgren är lycklig uppfödare till Fridolf, en petit basset som blev utsedd till utställningens finaste valp.

Fem månader gamle Fridolf av rasen petit basset griffon vendéen utsågs till Best in Show, det vill säga utställningens bästa hund, när Sydskånska Kennelklubben anordnade sin årliga valputställning i Malmö på söndagen.
– Jag har åkt hit år efter år och aldrig haft någon tur, sade den glädjestrålande uppfödaren Annika Löfgren från Helsingborg efteråt.
Det var hon som visade upp hunden för domarna; annars bor Fridolf numera i Borås, hos Johan Källén. Och hans officiella namn är Around I’m What I Am. I finalen var hans främsta motståndare – enligt domaren Bo Skalin – en west highland white terrier och en shihtzu.
26:e gången

Det här var 26:e gången som valputställningen anordnades i Malmö, och för en icke insatt besökare är det en överraskning att hundarna verkar ta uppståndelsen med ett sådant lugn.
För det var faktiskt 1 377 hundvalpar av 165 raser som visades upp av förhoppningsfulla ägare och uppfödare på Malmömässan.
Det gick också att tävla i att visa upp hundar, i alla fall för juniorer. Här ställde ett 20-tal personer upp, varav 11-årige Anton Kruus från Skurup var den enda killen. Ett lurigt moment var att de som gick till finalen fick visa upp hundar de inte träffat tidigare. Så kallad jokerras den här gången var bearded collie. Läs hela artikeln på Norraskåne.se

Resultaten från BIS ringen:

BIS domare Bo Skalin

Best in Show
Petit Basset Griffon Vendéen Around I’m What I’m
Äg. Källén Johan, Borås Uppf. Löfgren Annicka, Helsingborg.
 
BIS-2
West Highland White Terrier Posh Pecan
Äg. Sterner Jennie, Malmö Uppf. Persson Inger, Liljeberg Anne, Bunkeflostrand.
 
BIS-3
Shih Tzu Ta Maria Fantasy Goes On
Äg. Persson Lena, Höllviken Uppf. Laaksonen Anne, Laaksonen Maria, Fin-09220 Sammatti
 
BIS-4
Schäfer Ebafarmens Explorer
Äg. Flinthage Freddy, Sölvesborg Uppf. Flinthage Freddy, Sölvesborg.
 
BIS-5
Tibetansk Mastiff Ganzi Sundari
Äg. Lasson Catarina, Höör Uppf. Bendovå Jarmila, Tjevckien.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.