Munkar i storbråk över Jesus grav – unika bilder

Sakrala utsmyckningar flög i luften och bonader slets ner när munkar drabbade samman i Den heliga gravens kyrka i Jerusalem i går. En av munkarna använde till och med ett krucifix som tillhygge för att bekämpa sina motståndare.

Kyrkan betraktas som en av världens heligaste eftersom Jesus korsfästelse, död och återuppståndelse tros ha ägt rum här. Bråket startade när en grekisk-ortodox präst försökte sätta stopp för det armeniska firandet av att man hittat Jesu kors för 400 år sedan. När han försökte ställa sig i vägen för den armenska processionen utbröt ett tumult när ett dussintal grekiska präster och armeniska munkar från båda sidor drabbade samman, skriver Metro

Juldagsmorgon den 25 december 1994 var vi som ligger bakom hundbloggen Dog News på besök i Jerusalem. Vi besökte bland annat Den heliga graven, där vi tog några unika bilder från världens heligaste kyrka.

Bilden tagen inne i kyrkan vid ingången till Jesugrav. Ingången är väl smyckad och mycket vacker.
För att komma in i graven fick vi köa ca 3 timmar, men det var upplevelsen värd.


En munk står på ”vakt” utanför ingången, som är en låg liten dörr, ni ser den bakom munken där en man precis böjer sig ned för att träda in i den heliga graven.


Unikt fotografi inifrån Den heliga graven.
Det var en stor upplevelse att besöka graven speciellt då det var Juldagsmorgon.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Munkar i storbråk över Jesus grav – unika bilder

  1. imsy skriver:

    Tänk att även präster/munkar ska hålla på att slåss och bråka! Det är trist. Så fina bilder från kyrkan! Önskar jag kunde besöka den någon gång!

  2. virknålen skriver:

    har själv besökt den kyrkan, nån gång i början av 90-talet, tror jag att det var. jäkligt häftigt var det i alla fall.har just läst klart en bok som handlar om en teori om Jesus dog eller inte på korset: Heligt blod, helig gral, heter den, skitbra faktiskt. Kan ju säga att jag har fått en helt ny syn på Bibeln och testamenterna. Det behöver inte betyda något om deras teori är riktig eller inte, men det får en att tänka till i alla fall.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.