Försökte skära halsen av sin labrador – fick tillbaka sin hund


Av en slump råkade jag läsa dessa gamla tidningsartiklar från november 2007. Med stor förvåning och besvikelse på lagen läser jag om en psykiskt sjuk man som nästan skar halsen av sin hund. Då mannen blev utskriven från psyket fick han tillbaka den hund som han nästan misshandlat till döds! Lagen är sjuk! Det hade varit intressant att veta hur det gick med hunden, lever han idag?

Med en slö kniv filade ägaren ett tio centimeters jack i halsen på sin hund. Svårt blödande kom labradoren Trold till sjukhus. Bara för att lämnas tillbaka till ägaren igen – av polisen. Nu protesterar danska djurvänner vilt för att hunden ska slippa bo hos gärningsmannen.

Trold överlevde mirakulöst den brutala misshandeln – som blev känd i hela Danmark.
Hunden hamnade på djurhem och ägaren på en psykiatrisk klinik. Men så snart ägaren skrivits ut från den psykiatriska kliniken kontaktades han av polisen – som bad honom komma och hämta hunden.
– Nu kan vi inte bara stå och titta på, säger Berit Iversen, som driver en namninsamling med stöd av Dansk Dyreværn Århus, skrev Kvp ifjol

Flera artiklar

Försökte skära halsen av sin labrador


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Försökte skära halsen av sin labrador – fick tillbaka sin hund

  1. BeataMorot skriver:

    Vad säger man??Fy F-N!!Har själv en labbe…å gud nåde den som kröker ett strå på hans kropp….Man e ju så rädd om dem att man nästan blir fjollig!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.