”Häst och Hund” gör reklam direkt riktad till hundar

Här är årets absolut minsta reklamkampanj
– ”Häst och Hund” gör reklam direkt riktad till hundar


För det lilla familjeföretaget ”Häst och Hund” finns inte resurserna att göra en stor investering i form av en utomhuskampanj. Så istället tog man – tillsammans med reklambyrån Ruth – fram en reklampelarkampanj i miniformat. Speciellt riktad till hundarna själva.
– Trots att våra kunder är av det mindre slaget, så är deras krav långt ifrån små, säger Peter Crichlow på ”Häst och Hund”.

Utomhuskampanjer är ofta dyra, storslagna och förbehållna storföretag. Därför har reklambyrån Ruth istället låtit tillverka reklampelare i miniformat som riktar sig till våra små fyrfota vänner på uppdrag av ”Häst och Hund”. Pelarna som är en meter höga har placerats strategiskt på Östermalm i Stockholm. Precis i nos- och svanshöjd.

Fenomenet att rikta sig direkt till hunden – istället för till husse och matte – har blivit en populär trend internationellt. I Thailand finns bland annat en radiostation som spelar musik bara för hundar. I Holland har en hundälskande bryggmästare tagit fram en alkoholfri öl speciellt för hundar. Och i Israel har en av de större cafékedjorna låtit inreda speciella bås för hundarna i sina lokaler.

Reklambudskapen riktar sig direkt till hundarnas köpnerv genom att bland annat locka med tandkräm med leversmak, tuggleksaker serverade på silverfat och exklusiva Swarowskihalsband. Men även smaksatta grisöron och märkeskläder för den lite mer medvetna innerstadshunden. Reklampelarna är preparerade med korvspad för att fånga hundarnas uppmärksamhet lite extra.

Familjeföretaget ”Häst och Hund” har varit verksamma i 22 år och har två mindre butiker i Stockholm samt en webbutik. En på Kungsgatan och en på Karlavägen. Detta är första gången man satsar på utomhusreklam av den här sorten.
– Trots att vi är en väldigt liten aktör med begränsade resurser så kan vi på det här sättet rikta vi oss direkt till den kräsne cityhunden hundar och dess ägare, säger Peter Crichlow.

Reklampelarna kommer kunna ses på Östermalm i slutet av november och början av december.

 

Tack för bloggtipset till bloggen Tyskungen.se

 

 

 

 

 


 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Häst och Hund” gör reklam direkt riktad till hundar

  1. Susann skriver:

    Klaus Beiersdorf på Tyskungen är svensk mästare i bloggning. Det har svenska folket bestämt i en omröstning på radiokanalen RIX FM:s webbsida.http://www.metro.se/s

  2. Wanja skriver:

    trevligt att du tassade in till mig på boxerlady´bloggen tyvärr kom jag inte in på länken. ha det gottWanja och hundarna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.