5000 oskyldiga djur dog – jag skäms över att vara finne

För några veckor sedan var jag stolt över att vara ”finne”, det var då Finlands föredetta President Ahtisaari fick mottaga Nobels Fredspris. Idag skäms jag över mina landsmäns dumdristiga tilltag där 5000 oskyldiga djur fick sätta livet till.

Djurättsaktivister slog till mot en hönsfarm i staden Närpes i västra Finland natten mot fredag.
Men istället för att befria djuren kvävde man av misstag 5 000 höns till döds.
– Det känns för jävligt att i åratal bygga upp en näring som så kallade djurskyddare slår sönder på minuter, säger ägaren till Hufvudstadsbladet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på 5000 oskyldiga djur dog – jag skäms över att vara finne

  1. Ulrika skriver:

    Lite off topic:Träffade för första gången en sån där ulltott som du föder upp i dag 🙂 Så söt och inte mycket större än min yorkie ju!

  2. Erik skriver:

    Jag beklagar verkligen de 5000 hönorna, men är det inte värre att man avsiktligen mal ner fem miljoner tuppkycklingar varje år levande? Och då pratar vi om avsiktligt, överlagt dödande. Det här verkar ju mest ha varit ett tragiskt misstag. Misstänker dock att de som ligger bakom det skäms rätt mycket, syftet var ju ett helt annat…

  3. Lina skriver:

    Håller med om eriks kommentar. Och det var ju inte som om de inte redan var dödsdömda från början. Du skriver ”5000 oskyldiga djur dog” som om det var den stora tragedin, det hemska är ju att om det inte hade varit djurrättsaktivister som av MISSTAG dödat dem, så hade de ju fortfarande blivit dödade av industrin men ingen hade lagt märke till det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.