Silikontestiklar, bröstoperationer och ögonbrynslyft på hundar

I Brasilien gör sig veterinär Dr Edgado Brito en strålande karriär på att skönhetsoperera hundar och andra husdjur. Allt från bröstoperationer till silikontestiklar är vardagsoperationer för Dr Edgado Brito.

I Artikeln Brazilian dogs go under the knife
kan du läsa mera om Dr Edgado Brito och hans operationer.

Att operera in silikontestiklar på hundar är bedrägeri eftersom det ofta handlar om utställningshundar som är tänkta till avel. Kryptorkism där ena eller båda testiklarna inte vandrat ner i pungen, är ett uteslutande fel och hundarna får inte ställas ut. Det är oftast därför man låter operera silikontestiklar på hundar och på så vis lurar man omgivningen att tro att hunden har normala testiklar. Hunden kommer således aldrig att kunna ge några avkommor men kan ställas ut. I Sverige förekommer inte sådana operationer men det är inte ovanligt i bland annat Brasilien och USA.

Sarah Martin shows off Apollo’s new silicone acquisitions.
Photo: Cooktown Local News


Silikontestiklar

Andra skönhetsoperationer på hundar är bröstoperationer på avelstikar som fått hängtuttar, så kallade bröstlyft.
Man injicerar även botox och gör ögonbrynslyft för att få ett hundansikte att se mera symetriskt ut. På bland annat rasen Shar Pei som kan få problem med inåtväxande ögonfransar och då opereras de för att undvika problem.

I Sverige är det förbjudet med alla typer av skönhetsoperationer på djur. Men det är inte ovanligt att opererade djur importeras till Sverige. Jag har själva stött på en hane som hade bortopererade stämband för att han inte skulle skälla så mycket. En så kallad De-bark operation som är relativt vanlig i USA.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Silikontestiklar, bröstoperationer och ögonbrynslyft på hundar

  1. tyrla skriver:

    men för helvete..

  2. Mysis skriver:

    Ja… Siliconehjärna har tydligen hundägarna redan fått inopererad, iallafall…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.