Bobby the Wonder Dog

Alla känner till den berömda filmen Lassie som handlar om hunden som alltid hittade hem!? Alla har vi väl suttit där i soffan med tårar i ögonen då vi sett de sista bilderna rulla fram ur Lassiefilmen, bilderna där hunden kommit haltandes och tilltufsad fram bakom en kulle, hunden Lassie som klarat sig gång på gång och alltid hittat hem. Lassiefilmerna har berört barn och vuxna, fått oss att torka tårar och framkallat våra innersta känslor, fått oss att visa hur vi ömmar för djur trots att vi alla inte älskar hundar.

Men visste ni att det år 1920 i USA levde en hund som senare skulle komma att kallas för Bobby the Wonder Dog. Bobby blev känd för hunden som korsade kontinenten, han vandrade över 400 mil för att få återse sin älskade ägare och familj.
Blandrashunden Bobby kom som liten valp till familjen Frank och Elizabeth Brazier i USA. Bobby visade många tecken på uthållighet och mod, han blev bland annat överkörd av en traktor, sparkad av en häst men överlevde och klarade sig alltid.

Familjen Brazier flyttade runt och var ofta på resande fot, Bobby brukade hoppa ur bilen då familjen stannade till för att tanka. Det var vid ett sådant ögonblick som Bobby en dag bara förvsann, familjen Brazier letade och letade men de kunde inte finna sin kära hund. Till sist var familjen tvungen att resa vidare men Bobby fanns där i deras tankar varje dag.

Dagarna gick och blev till veckor som blev till månader, familjen hade gett upp hoppet om att få återse sin kära älskade hund. Men så en dag då familjens yngsta dotter tittade ut genom fönstret, stod han där, pälsen var sliten, han var mager och klorna hade slitits ned. Bobby hade hitttat hem! Bobbys hemlängtan var så stor att den hade tagit honom över hela kontinenten. Bobby hade vandrat över 400 mil (fågelvägen) tagit sig genom öknar, städer, floder och vildmarker, ingen vet riktigt idag vilka omvägar Bobby tagit men han hittade hem, precis som Lassie gjorde i filmen.


Då historien blev känd belönades Bobby med en bragdmedalj och ett silverhalsband, familjen fick även mottaga många brev från okända människor som hade sett Bobby på hans otroliga vandring över kontinenten. Staden Silverstone där Bobby bodde blev känd tack vare denna trofasta lilla hund och dess kärleksfulla ägare.


Du kan än idag se skylten utanför Bobbie´s hem om du besöker Silverstone.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Bobby the Wonder Dog

  1. Emma skriver:

    En verkligen rörande och fin historia. Hur gammal blev Bobby?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.