Finanskrisen har nått hundhobbyn

Alla pratar om finanskrisen och hur den påverkar hushållen, familjer spenderar allt mindre pengar och arbetslösheten stiger. Har finanskrisen även påverkat våra hobbyn?

Om man tittar på antal anmälda hundar till årets första hundutställning i Sverige som går av stapeln i trettonhelgen, så kan man se att Västra Kennelklubben har fått flera tusen färre anmälda hundar i år jämfört med ifjol. Om detta beror på finnskrisen eller på att anmälningsavgiften i år var mycket högre än tidigare år, kan man bara spekulera i än så länge. Men det är självklart att även hundägare kommer att drabbas av finanskrisen, många köper sina hundar från andra länder och kronan har sjunkit i förhållande till Euro och US dollar.
Människor har kanske inte råd att köpa hundvalpar i samma utsträckning som tidigare och då kan det vara svårt för hunduppfödare att få sina hundvalpar sålda. Vilket i sin tur kan komma att påverka hundaveln, man kanske inte åker utomlands för att para sin tik utan väljer en hane som finns på näramre ort. Vi kan komma att få se några dystra år även inom hundsporten.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Finanskrisen har nått hundhobbyn

 1. Elisabeth skriver:

  …..kanske en välkommen självsanering vad det gäller lättsåld blandras-avel och annan oseriös verksamhet men även självsanering av överproduktion av ras-avel. Har man egentligen inte råd att hålla hund ska man inte heller köpa någon och inte heller ha för många hundar i hushållet. Kanske bra att tvingas tänka till när det gäller vilka individer (och vad dom tillför) som bör användas aveln.

  • Susann skriver:

   Håller fullständigt med i vad du skriver. Men tyvärr kan finanskrisen påverka hundaveln negativt då man istället för att åka långaväga parningsresor kanske använder sig av en sämre individ på närmare håll. Allt kan ses ur två perspektiv.

 2. Sara skriver:

  Jag skulle tro att anmälningarna är dåliga för att de har en förbannat hög anmälningsavgift som inte är skälig nånstans. De får faktiskt skylla sig själva helt och hållet.Att uppfödare blir kvar med valpar började inte detta år utan har pågått de senaste 2-3 åren. Folk kanske borde tänka sig för innan de parar hej vilt?!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.