Hundägare stämmer New York City transit på 78 miljoner


 

New York-bon Estelle Stamm blir ofta påhoppad i kollektivtrafiken för att hon har med sig sin 60-kiloshund Wargas. Hennes servicehund är i samma storlek som en mindre ponny och NYC Transit menar att hunden kan vara farlig för andra resenärer. Men historien kan bli en dyr nota för New York City Transit. Estelle Stamm har nämligen lämnat in en stämning på motsvarande 78 miljoner kronor för att hon stoppas och trakasseras i kollektivtrafiken.

Estelle Stamm säger att hunden är hennes räddning då hon lider av posttraumatiskt stress syndrom efter att ha upplevt sexuella övergrepp som barn. Hon har också en hörselnedsättning och känner sig inte trygg på stan utan sin hund och beskyddare.

– Jag har inget val. Jag måste ha min hund och NYC Transit har inte heller något val då de måste följa lagen, säger Estelle Stamm, till The Daily Mail.

Chefen för New Yorks kollektivtrafik anser att posttraumatiskt stress syndrom inte nödvändigtvis räknas som ett handikapp som berättigar en servicehund. Hundfallet har valsat runt mellan juridiska instanser sedan 2004 och Estelle Stamm har blivit erbjuden omkring 78 000 kronor för att ge sig. Men matten har bestämt sig för att fullfölja målet.

– Det går enkelt att lösa, så deras förakt förbryllar mig. Wargas är inte det minsta farlig, tillägger Stamm, skriver nyheter24

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundägare stämmer New York City transit på 78 miljoner

  1. Linus skriver:

    Shit. håller helt klart med Estelle om att hunden är ett måste för henne och självklart att hon ska få ha med den. Om staten skulle anse att hennes hund är farlig så är det bara att testa hunden och är det inte det så betala kvinnan och låt henne åka tåget utan trakasserier.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.