Hon såg sin hund Jeffe brinna till döds

Borderterriern Jeffe.

Emelie, 16 år, hörde borderterriern Jeffe kvida och skrika.
När hon kom fram såg hon den älskade hunden dö i en glödande grop med aska.
– Det var bara millimeter från att hon hoppade efter Jeffe, säger pappa Thomas Strömvall. Familjen Strömvall bor i skogen utanför Kristinehamn i Värmland, 300 meter från pappersbruket Bäckhammars deponi.

16-åriga Emelie var i går eftermiddag ute på en promenad med sin häst och hunden Jeffe, 5 och ett halvt år.
– Plötsligt springer Jeffe i väg och Emelie ropar efter honom. Hon följer efter honom 150 meter in på deponi-området i skogen. I nästa sekund hör hon honom skrika och tjuta och gny , säger Thomas Strömvall.

När Emelie når fram till skriken ser hon hur Jeffe har sjunkit ner i en grop med glödande aska. Det är nära att Emelie rusar fram för att dra upp honom men något hejdar henne.

– Annars kanske hon också varit död, då kunde hon ha sjunkit ner i gropen och skållats till döds, säger Thomas. I stället tvingas Emelie se sin hund dö i glöden. Snart tystnar han.

Läs hela artikeln på AB

Nyheter24 skriver

Expressen skriver

nwt.se skriver

SvD skriver

VF nyheter skriver

Uppsala expressen skriver

Corren skriver

Eskilstuna kuriren skriver

DN skriver

Metro skriver

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

31 svar på Hon såg sin hund Jeffe brinna till döds

 1. Ken skriver:

  Så fasansfullt. Jag lider verkligen av sånt här.

 2. DagStjärnan skriver:

  Usch så hemskt.. =(

  • Susann skriver:

   Måste bli ett trauma för livet att se sin hund dö på detta fruktansvärda sätt. Tänker på hela familjen

 3. Anhedonie skriver:

  Tragiskt för hunden, men hur i helvete kan man låta hunden springa iväg när området är _skyltat_?

 4. Herr Nilsson skriver:

  Hur är det egentligen, får man ha hundar okopplade?

  • Susann skriver:

   Jag är en av dem som håller på att hundarna skall vara kopplade, sedan vet jag att det finn sen massa hundägare som tycker annorlunda. Men många olyckor så som denna + den förra veckan då en hund gick genom isen skulle ha kunnat undvikas om hunden varit kopplad.

 5. Daniel skriver:

  det är hemskt, men som Anhedonie sa, det var ju skyltat, och något som kunde undvikts om ägaren hade hållit koll. Men nej då, eget ansvar kan vi inte ta, utan skylla på andra måste naturligtvis göras. Klaga på att det inte fanns stängsel osv. Irriterande att läsa.

 6. daniel skriver:

  det är hemskt, men som Anhedonie sa, det var ju skyltat, och något som kunde undvikts om ägaren hade hållit koll. Men nej då, eget ansvar kan vi inte ta, utan skylla på andra måste naturligtvis göras. Klaga på att det inte fanns stängsel osv. Irriterande att läsa.

 7. daniel skriver:

  det är hemskt, men som Anhedonie sa, det var ju skyltat, och något som kunde undvikts om ägaren hade hållit koll. Men nej då, eget ansvar kan vi inte ta, utan skylla på andra måste naturligtvis göras. Klaga på att det inte fanns stängsel osv. Irriterande att läsa.

 8. Johanna skriver:

  Anhedonie: Man ”låter” väl ändå inte hunden springa iväg? Och dessutom, vart någonstans står det att dessa skyltarna var synliga där Emelie var? Det finns inget som tyder på att hon kunde sett dom i tid..

 9. Agnes skriver:

  Fruktansvärt! Men hade hon haft hunden kopplad så hade det aldrig hänt. Blir så trött på alla dessa hundägare som låter sina hundar springa fritt. Jag är extremt hundrädd och har vid ett flertal tillfällen varit med om att hundar skällande har sprungit emot mig och en gång t.o.m hoppat upp på mig. När jag då sagt ifrån på skarpen så har jag varje gång fått ett leende från hundägaren med kommentaren; – Han är inte farlig. Han ääär ju så snäll! När ska folk lära sig att ta ansvar om man skaffar sig hund? Andra, och framför allt hunden, ska inte behöva ta den smällen!

 10. Autumn skriver:

  exakt.. skit dålig stil, jag hade dött om det hänt min katt.. fruktansvärt tänk på alla skoggs djur och sånt som gått ner sig där..till Anhedonie: om det hade varit en liten unge som sprungit iväg så så hade du eller dom inte sagt ja men där är skyltar uppsatta!!idioti!

 11. Carina skriver:

  Stackars stackars hund!! Jag har själv 2 hundar och jag älskar dem över allt annat, hade detta hänt någon utav dem är jag säker på att (jättedumt formodligen) att jag själv också hoppat efter, det är som en slags moderinstinkt för oss hundägare som inte har barn, hundarna betyder allt!! Jag har redan själv en gång sprungit framför en bil bara för att rädda min hund, man tänker inte klart i sådana situationerJag beklagar verkligen sorgen till familjen o särkilt flickan som fick uppleva denna trauma! Jag tänker på er!!!Massa med kramar från CarinaTa hand om varandra!!

 12. Humlanz X skriver:

  Fruktansvärt djurplågeri- tänk de vilda djur oxå- som bor i skogen..Fy vilka vedervärdiga människor det finns.De borde dömas till djurplågeri och mord oxå.

 13. JS skriver:

  Humlanz: Mord? Djurplågeri? Sådant förutsätter uppsåt och det finns nog inte här. Mord kan bara utföras på människor, något annat är bara svammel. ”Vedervärdiga människor”… Tja, tänk bara på vad människor kan göra mot människor så förbleknar detta ganska snabbt…

 14. Ninna skriver:

  Jag lider verkligen med Emellie och hennes familj. Fick tårar i ögonen då jag läste artikeln i AB. Visst man ska inte ha hundarna lösa etc sedan kan ju diskuteras hur de var skyltat m.m.Taruman etc kan diskuteras i oändlighet och det ska alltid letas syndabockar. Men alla dessa diskussioner gör ju ändå inte att familjens sorg blir mindre. Och Jeffe fick lida sig genom sin död vilket är fruktansvärt även det. Nu är familjen ledsna och det är ett fruktansvärt trauma det som skett.De får aldrig tillbaka lille Jeffe.Jag tänker på er!!! Vet inte själv vad jag gjort om något sådanthär hänt någon av mina hundar.

 15. Pernilla skriver:

  Det kvittar om de finns skyltar uppsatta, om man ska hälla glödande aska i en grop i skogen där folk vistas så ska de fan o mej vara stängsel runt. Tänk en liten 3 åring som springer iväg från familjen då de tittar åt ett annat håll, den läser inte på skylltar, den tycker istället att de är skit intressant o kanske trillar ner. Lite skyltar här och var hjälper inte. Dessutoms så ska man inte hälla brinnande aska ute i skogen. Som någon skrev innan, vilda djur läser inte skylltar. Tycker synd om tjejen. Hade aldrig klarat av att se min hund dö på ett sådant plågsamt sätt, och inte kunna göra nånting.

 16. Ninna skriver:

  Jag håller även med om att det runt denna deponi borde finnas någon form av stängsel i och med att varken små barn eller djur kan läsa varningsskyltar hur många det än finns utsatta.Något måste göras åt detta!!!

 17. Anonym skriver:

  Ganska sansad debatt från båda sidor – intressant.Frågan varför hunden inte märkt att det var varmt belyses som vanligt inte i artikeln, hundar springer ju inte in i grillen eller öppna spisen. Vi människor är ju djur, som lever av vissa djur, tex grisar, och inleder relationer med vissa djjur, tex hundar. Att denna hunds död skulle vara mera tragisk än vilken som helst av de tusentals slaktdjurs, som varje dag ”omkommer” har jag svårt att se. Frågan om djurplågeri verkar inte så allvarlig, eftersom hunden verkar ha dött tämligen omgående: ”Snart tystnar han”, vilket ju är tur i oturen.Jag tror att detdet är bra för människor att ha relationer med djur, det mår vi människor bra av – med det är ju djur som vi har att göra med, vissa äter vi, andra matar vi, som jag skrev ovan. Självklart känner flickan sorg, hon har blivit av med något viktigt i sitt liv, men att det skulle vara allvarligare än att bråka med en kamrat eller göra slut med en partner har jag svårt att tänka mig. Nu nämns inte det i artikeln, men att hon tex skulle vara hemma från skolan eller så vore katastrof. Vid sorg – var inte ensam, var inte sysslolös. Med detta sagt så återstår bara frågan om ur detta kan vara en förstasidesnyhet på Sveriges största webbplats?

 18. Anonym skriver:

  jag har koll på mihna hundar i skogen, varför hade inte hon det? och hennes kommentar i Expressen slår alla rekord.[Citat]Det finns varningsskyltar men det hjälper inte djur eller små barn, och i min situation tänker man inte på skyltar.[/Citat]

 19. Lisen skriver:

  Så går det med okopplade hundar.

  • Susann skriver:

   Tänk er lukten av bränd päls och synen av att din bästa vän brinner upp och du kan inget göra. Vilken maktlös känsla, trots alla tankar och skillda meningar så är detta en fruktansvärd tragedi

 20. Susann skriver:

  Nyheten om Jeffe sprider sig som en ”löpeld” det verkar som om alla medier i Sverige skriver om Jeffes tragiska bortgång.

 21. Rosa skriver:

  Det är så tragiskt, gör ont av att bara läsa. Men jag tänker vaddå skyltat. Ok hundägare kan läsa. Men djuren då? Alla andra djuren i skogen. Jag förstår ingenting. Hur får sån´t här finnas. Barn förvillar sig bort också i lek. Skyltar kan aldrig vara ett skydd. Utgår man från att alla kan läsa, alla levande varelser?

 22. Greta skriver:

  Det är då väldigt lätt att vara präktig o säga att ”det skulle aldrig hända mig jag har mina hundar under uppsyn el kopplade” ja tänk på detta nästa gång olyckan drabbar er!En olycka är en olycka och det är ett ögonblicksverk!Tror inte flickan var speciellt mera ouppmärksam än andra hundägare.Fy usch vad jag lider med flickan o hennes familj.RIP lille Jeffe.

 23. Ewa skriver:

  Men fy så fruktansvärt !!!

 24. Mats Lundgen skriver:

  Jag fick tårar i ögonen när jag läste om Jeffes öde,men mina tankar går till Emelli o hennes fam. jag tänker på er alla. För övrigt håller jag med i Svaretfrån Susann.

 25. Gabbi skriver:

  Så jävla sorligt! Usch fy bubblan

 26. Anna skriver:

  Området är en ren dödsfälla för såväl tamdjur på vift som vilda djur och inte minst alla de barn som dagligen rör sig alldeles i närheten. Skyltningen är dålig och syns inte då man kommer från vissa riktningar. Barn och djur läser uppenbarligen inte skyltar. Det är helt obegripligt hur bruket och entrepenadföretaget som ansvarar för denna vansinniga verksamhet kan vara så vårdslösa. Självklart borde området vara strikt inhägnat.Tycker också att det var under all kritik hur kallsinnigt driftchefen Johanna Svanberg kommenterade saken och slog ifrån sig allt ansvar. Att man underhållit denna dödsfälla i åratal är ingen ursäkt utan gör snarast saken värre. Man kunde åtmistonde ha beklagat det inträffade. Ett sådant fruktansvärt trauma för flickan som själv närapå kunde ha strukit med. Hoppas företaget åker dit rejält och får krav om inhägning.

 27. Jenny skriver:

  Åh gud så hemskt. Jag hade aldrig kunnat lyssna och se det, jag hade hoppat i så som hon själv nästan gjorde. Min Daisy kan jag inte leva utan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.