Uppdrag granskning – handel med sjuka hundar från Spanien till Sverige

Ikväll är Uppdrag granskning tillbaka, kl. 20.00 i SVT1.
I säsongens första program avslöjar de prisbelönta reportrarna Pelle Westman och Magnus Svenungsson handeln med sjuka hundar som säljs från Spanien till Sverige – ett fusk som kan stå oss alla dyrt.

I säsongens första Uppdrag granskning tar våra reportrar er med på en skakande resa – en resa som inleds i bergen i södra Spanien.
Häng med oss här på sajten när vi räknar ned mot premiärprogrammet med nya, webbexklusiva klipp varje dag!
Titta på klipp inför premiären

Kolla på programmet, det kommer att avslöja saker som alla som går i hundköpar tankar har nytta av att veta .

Gotlandska.se skriver

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Uppdrag granskning – handel med sjuka hundar från Spanien till Sverige

  1. Kennet Englund. skriver:

    så här säger de i chatten efter programet.fabbe frågar: varför inte ta hit hundarna och få dom friska? då svarar Magnus Svenungsson SÅHÄR ”Leishmania behnaldas med en dyr och excklusiv medicin. I nadra delar av världen dör människor pga av medicinbrist. Jag skulle faktiskt vilja vara så drastisk och säga – avliva dom sjuka hundarna o se till att sjuka människor i världen får den medicin dom behöver.” refererat direkt från chatten med stavfel och allt. En annan tjej säger hennes hunds medicin mot Leishmanios kostar 100kr i månader, då svarar samma man i stil med tur för dig. Ingen som tänkt på Leishmania kan smitta dig när du är på charter i spanien? Sluta få det till att sjukdomen är domedagen i sverige. Var snäll mot våra djur, sjuka och friska. Tack.

  2. Bodil skriver:

    Jag har en viss förståelse för människor som adopterar hundar från Spanien. De vill skaffa en hund samtidigt göra något gott. Men det är kanske lite naivt att tro att de skulle få det bättre här, men vi vill ju i så många avseenden tro att svenska förhållanden alltid är bra. Man ska fråga sig själv flera gånger om varför man vill adoptera. För sin egen skull eller för hundens?Jag har själv tagit hand om en hemlös hund, men från Hundstallet i Stockholm. Där finns flera hundar som väntar på ett nytt hem. Det är en noga urvalsprocess innan rätt hund hamnar hos nya ägare.

  3. Lotta skriver:

    om några år kommer vi att se resultatet av adopterade hundar,som för in sjukdomar till oss som vi idag inte har.Det finns en uppsjö svenska hundar som behöver hem.Varför inte adoptera från svenska hunförmedlare?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.